Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Almanya’daki Türkler aldatıldı

Alman Federal Meclisi, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren karar tasarısını neredeyse oy birliği ile onaylarken bizi en çok üzen; 11 Türk vekilin tamamının 'Ermeni soykırımı vardır' diye imza vermesiydi.
Peki, neden hepsi sözde Ermeni soykırımını tanıdı? Bu sorunun birçok yanıtı var ama konuyla ilgili İlber Ortaylı'nın şu tespiti çok doğru: "Türkleri soykırımla suçlayan 11 Türk milletvekili, Almanya'ya ve Almanlara yaranmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır." CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in konuğu olan Ortaylı, bu vekillerin kasaba zihniyetinde olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Bu entegrasyon değildir, bu yaranma psikolojisidir.
Orada mecliste yer alan Türkler bir duruş sergilememiştir. Böyle bir dertleri yoktur. Örneğin bir insan Amerikalıdır ama İrlandalı duruşu vardır, İtalyan, Alman, hatta Yunan duruşu vardır. Bizimkiler ise entegrasyon bile değil, tamamen yaranma zihniyeti içinde hareket etmişlerdir." Yazık bu 11 vekile oy veren Türklere.
Bence en çok onlar üzüldü, çünkü çoğu bu 11 vekille aynı fikirde değildi. Şu anda Almanya'da yaşayan birçok vatandaşımız, 'Türk'tür, bizdendir' deyip oy verdikleri 11 vekilin ihanetine uğradılar. Görün bakın bu 11 vekilin çoğu bir daha seçilemeyecek.
Sadece Almanya'da değil, Türkler yoğun olarak yaşadıkları birçok ülkede artık kime oy verdiklerine daha dikkat etmeli.
Oy verdikleri vekillerin sadece Türk olmalarına bakmamalılar; siyasi görüşlerini, Türkiye'yi ilgilendiren konularda ne düşündüklerini de iyice araştırmalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA