Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

7500 lirayı almadılar

İsviçre'de herkese 2 bin 500 İsviçre Frangı (7 bin 500 TL) temel yurttaşlık geliri bağlanması önerisi, yapılan referandumda reddedildi.
Hem de yüzde 78 oyla...
Vay be, her ay beleş 7 bin 500 TL'yi ellerinin tersiyle itmişler. Bizde böyle bir yasa çıksa aileler üç değil, beş çocuk sahibi olmaya başlar. Şimdi bu sonuçtan sonra 'İşte Avrupa medeniyeti' falan diye edebiyat yapmak da komik kaçar. Çünkü İsviçre'nin nüfusu sadece 8 milyon ve ekonomik açıdan çok güçlü bir ülke.
Bu sonuç aynı zamanda İsviçre halkının yüzde 78'inin ekonomiden anladığını gösteriyor. Devletin dağıtacağı bu paranın bir şekilde daha fazla vergi, daha az sosyal hizmetle yine kendilerinden çıkacağını görmüşler.
Aslında devletin herkese 2 bin 500 İsviçre Frangı dağıtmasının amaçlarından biri de; insanları para harcamaya sevk etmek.
İsviçre gibi ülkelerde teknoloji geliştikçe, robotlar daha çok iş yaptıkça; daha az insan gücüne gerek duyuluyor.
Ama bu üretimin devamının sağlanması için ekonominin dönmesi, insanların para harcaması gerekiyor. Şimdi değil ama belki bundan 15-20 sene sonra devletlerin ekonomiyi döndürmek için vatandaşa para dağıtacağı günleri de göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA