Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Robotlar henüz seçimini yapmadı

ABD'deki Rice Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre; 2045'te insanların yaptığı işlerin yarısını robotlar yapacakmış. Araştırmaya göre; 30 yıl içinde orta sınıftan insanlar, işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklar.
Araştırmayı yürüten Profesör Moshe Vardi "Dünya nüfusunun yarısı işini kaybedecek.
İnsanların çok fazla boş vakti olacak.
Kimileri günde iki saat çalışacak" demiş.
Galiba robotlar da orta sınıfı ve daha alt gelir grubundaki insanları kurtaramayacak.
Gelir eşitsizliğini daha da artıracak.
Önceki gün, İsviçre'de herkese 2 bin 500 İsviçre Frangı temel yurttaşlık geliri bağlanması önerisinin, yapılan referandumda reddedildiğini yazmıştım. Ve şimdi reddedildi ama deyip belki bundan 15-20 sene sonra devletlerin ekonomiyi döndürmek için vatandaşa para dağıtacağı günleri de göreceğimizi eklemiştim.
Demek ki o günleri 2045'te göreceğiz. Robotlar çalışacak, zenginler daha çok kazanacak ama üretimin devamının sağlanması için ekonominin dönmesi, insanların para harcaması gerekecek. Ve ülkeler günde iki saat çalışan insanlara para dağıtacak. Tabii bu para da tüketimin ve ekonominin çarklarının devam etmesini sağlayacak düzeyde olacak. Ezilen yine ezilecek, büyük balık küçük balığı yutacak.
Ama robotlar henüz seçimlerini yapmadı!
Eğer robotlar isyan edip ya da taraf değiştirip orta sınıfın yanına geçerse tam tersi de olabilir.
Hayat fena halde filmlere benzemiyor mu?
Gelecek kuşaklar, 'Matrix' ve 'Terminatör' serilerinin gerçeğini yaşayabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA