Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir SMS 25 TL

Uşak'ta Bülent Çaylak adlı bir vatandaş, kredi taksidini bir gün geciktirdiği için bankadan gelen bildiri SMS'inin 25 lira olarak ücretlendirilmesine tepki gösterdi.
Çaylak, konuyu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ile ilgili bakanlıklara taşımaya hazırlandığını söyledi.
Umarım bir sonuç çıkar. Nedir bu vatandaşın bankalardan çektiği?
Kredi çekerken dosya masrafı diye yıllarca vatandaşı soydular.
Kredi çekerken imzaladığımız o sayfalar dolusu belgeler tuzaklarla dolu. Sadece krediler mi? İnternet bankacılığı kullanırken gönderilen tek kullanımlık şifreleri bile fahiş fiyattan ücretlendiriyorlar.
Bir bankadan başka bir bankaya EFT yaptığınızda miktar yüksekse yandınız!
Uyarı mesajı için 25 lira almak nasıl bir vicdansızlıktır! Avrupa bankaları ekonomik krizle boğuşurken bizim bankalar nasıl kar rekorları kırıyor sanıyorsunuz?
Vatandaşları böyle küçük küçük soyuyorlar da ondan!
Evet, vatandaşın hakkını araması için tüketici mahkemeleri var ama çoğu insan uğraşmak istemiyor. Haklılar, üç kuruş için mahkemeye gitmek insanları bezdiriyor.
Bankalar da bunu bildikleri için vatandaşı dolandırmaya devam ediyorlar. Devlet, bankaların bu küçük dolandırıcılıklarına bir dur demeli, vatandaşı tüketici mahkemelerinde uğraştırmayacak yeni kanunlar çıkarmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA