Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Burası Fransa Burası türkiye

Burası Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki Calais kentinde bulunan Jungle sığınmacı kampı. Adı kamp ama hijyen yok, temiz su ve tuvalet eksikliği yaşanıyor.
Çoğunluğunu Afgan, Sudan ve Pakistanlı sığınmacıların oluşturduğu kamp sakinleri, kedi büyüklüğündeki lağım fareleriyle birlikte yaşıyorlar.
Daha da kötüsü uyuşturucu ve mafyanın kol gezdiği Jungle'a emniyet güçleri bile girmeye çekiniyor. En son gönüllülerin yemek dağıtımı yaptığı sırada çıkan kavgada 250 çadır ateşe verilmiş, üç kişi ölmüş ve 40 kişi de yaralanmıştı.
Her şeyin muntazam, temiz ve düzenli göründüğü sığınmacı kampı fotoğrafı ise Kilis'ten. Altyapısı, mutfakları, tuvaletleri, çocuk parkları, ibadet yerleri vs. ile Kilis'teki kamp; her şeyiyle modern. Bunun gibi 30'a yakın modern kamp var Türkiye'de.
Ülkemizde sekiz kampı ziyaret eden ABD'li aktivist Daniel Puls, "Türkiye'de gördüğüm mülteci kampları dünyadaki en iyi kamplar.
Türk hükümeti mülteciler için çok ciddi bir çaba gösterdi" diyor.
Ramazan ayındayız;
Suriyeli kardeşlerimiz için her ilde iftar sofraları kuruluyor, sığınmacılara yardımlar yapılıyor.
Türkiye'de 2 milyonu aşkın Suriyeli'ye en iyi şekilde hizmet ve yardımlarda bulunuluyor. Fransa'da ise sığınmacılar, kaderleriyle baş başa bırakılmışlar.
Bir de Fransa, insan hakları için bizden hesap soruyor; trajikomik değil mi? Avrupalılar, Türkiye'ye insan hakları dersi vermeden önce Akdeniz'de ölüme terk ettikleri sığınmacılara baksınlar ve utansınlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA