Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bi sen vurmamıştın Puma!

Fransa-İsviçre maçında İsviçreli futbolcular Mehmedi, Xhaka, Dzemaili ve Embolo'nun Puma marka formalarının yırtılması, Euro 2016'ya damgasını vurdu.
Puma'nın resmi sitesinden olayla ilgili yapılan açıklamada formaların turnuvaya katılan beş takım tarafından kullanıldığı, 10 maçta herhangi bir problem yaşanmadığı, tüm ürün ve envanterin kontrol edildiği ve tekrar böyle bir olay yaşanmayacağı belirtildi.
Açıklamanın sonunda ise şöyle bir ifade var: "Puma'nın Euro 2016'da kullanılan milli takım formaları Türkiye'de üretilmiştir." Bu, tartışmalı ve yanlış anlaşımlara neden olacak bir açıklama.
Formaları üreten Milteks Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bilgingüllüoğlu ise şöyle diyor: "Neden böyle bir şey olduğuyla ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Ürünler test ediliyor. Ancak büyük bir ihtimalle, numara ve isim baskısı sırasında formaları yüksek ısıya maruz bıraktılar. Baskılar nerede yapıldı bilemiyoruz."

PUMA İÇİN SKANDAL!
Sorun bizim firmadan mı, yoksa baskıları yapanlardan mı kaynaklandı henüz netlik kazanmadı. Ama dört futbolcunun birden formasının yırtılması, Puma gibi dev bir marka için skandal. Bu skandal yüzünden Puma'nın imajı zarar görebilir. Ünlü futbolcu Xherdan Shaqiri'nin dediği gibi; "Umarım Puma kondom üretmiyordur." Dikkat ettiniz mi, açıklamalarda formaların baskılarının hangi ülkede ve hangi firma tarafından yapıldığı belirtilmiyor ama Türk firması ve Türkiye'nin adı kabak gibi ortada. Puma gibi küresel markalar, kumaşından ipliğine kadar formalarında hangi ürünlerin kullanılacağını belirler, bu maddeleri tedarik eder ve Türkiye, Çin gibi iş gücünün ucuz olduğu ülkelerde bu formalar dikilir. Ya kumaş kalitesiz ya da baskı sırasında hata yapıldı. Peki, Puma bu ürünleri kalite kontrolünden geçirmiyor mu? Bir takımdan aynı anda dört futbolcunun birden forması yırtılırsa, ortada ihmal var demektir.
Puma, firmayı direkt suçlamıyor ama formalar Türkiye'de üretildi bilgisini paylaşırken suçu sanki Türk firmaya atıyor. Vallahi beni Puma'dan çok Türk tekstili ilgilendiriyor. Şimdi herkesin aklında 'O yırtılan formalar Türkiye'de üretilmiş' lafı kalacak. Bu da 'Made in Turkey' etiketli her ürünü zan altında bırakacak.
Teşekkürler Puma, bir sen vurmamıştın Türkiye'ye!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA