Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Pitbull sahiplerini ihbar edin

Kayseri'de bir ihbarı değerlendiren hayvan koruma görevlileri, bir adreste yaptıkları aramada tehlikeli ırklar arasında yer alan Pitbull ve Dogo kırması cinsi üç köpek tespit etti.
Orman ve Su İşleri Kayseri Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre;
Hayvanları Koruma Kanunu gereğince el konulan üç köpek, geçici olarak bakımevine gönderildi.
Köpekleri besleyen kişiye de üç hayvan için toplam 15 bin 918 lira idari para cezası uygulandı.
Bu köşede defalarca yazdım; sahiplendirilmesi ve satılması yasak olmasına rağmen bu köpeklerden Türkiye'de çok var. Genelleme yapmak istemem ama üçüncü sayfa haberleri, Pitbull sahiplerinin çoğunun sorumsuz insanlar olduğunu gösteriyor. Bu köpekler yüzünden, Türkiye'de başta çocuklar olmak üzere birçok insan yaralandı. 2004 yılında çıkarılan Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14'üncü maddesinin yasaklar bölümünde şöyle bir madde var:
'Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek, sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.' Bu yasa 12 yıldır var ama uygulayan yok. Orman ve Su İşleri Kayseri Şube Müdürlüğü'ne yasayı uyguladıkları için teşekkür etmeliyiz. Çevrenizde Pitbull Terrier ve Japanese Tosa gibi tehlikeli köpek türlerini gezdirenler görürseniz, hemen ihbar edin. Bu köpekleri sırf güç gösterisi olsun diye ya da ego tatmini için gezdiren birçok sorumsuz insan var. Belki köpekleri yüzünden para cezası yerlerse, akılları başlarına gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA