Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Arda ve Terim’den daha önemli!

Prim krizi, Arda Turan'ın Milli Takım'a çağrılmaması, Fatih Terim'in kamuoyunun merak ettiği sorulara yanıt vermemesi, özeleştiri yapması, 'İstediğimi alırım' demesi vs.; futbol dünyamızda hep bunları konuşuyoruz, tartışıyoruz.
Çözülmesi çok basit konular, Arda ve Fatih Terim'in büyük egoları yüzünden içinden çıkılmaz hale geliyor.
Türk futbolunun başka bir sorunu yok mu? Tek meselemiz bu mu? Ülkemizdeki yedi bölgeden A Milli, Ümit Milli ve U19 milli takımlarına giden futbolcuların gösterildiği şu haritaya bakın lütfen. Milli takımlarımıza futbolcu göndermeyen tek bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi.
Sadece şimdi değil, uzun yıllardır Güneydoğu Anadolu'dan milli futbolcu çıkmıyor. Bu sorun en başta PKK teröründen kaynaklanıyor. Bölgede gençlerin dağa çıkmasını önleyecek, teröre panzehir olacak sporun gelişmemesinde devletin yanlış politikaları da etkili. Güneydoğu'dan yıllardır tek bir milli futbolcu çıkmaması, Arda'nın takıma alınmaması ve prim krizinden daha önemli değil mi? Futbolun patronu Terim'den bu sorun hakkında bugüne kadar tek bir çözüm önerisi duydunuz mu?
Medya bu konuyu hiç tartışıyor mu? Yazık bu ülkeye!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA