Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kapalıçarşı’daki krizden esnaf da sorumlu

İstanbul Kapalıçarşı'da esnaf siftah bile yapamıyormuş, 600'e yakın dükkan kapanmış. Bunda turizmde yaşanan sıkıntıların etkisi elbette büyük. Ama Kapalıçarşı'daki krizi sadece turizme bağlamak hata olur. Bu kötü gidişten esnaf da sorumlu. Yıllarca Türk halkını fakir gördüler, turistleri ise kazıkladılar. Kalitesiz, çakma mal satarak güvenilirliklerini kaybettiler.
Esnaf, Kapalıçarşı'nın yıllar içerisinde köhneleşmesini, bakımsız kalmasını da seyretti. Daha da kötüsü tarihi çarşıya zarar verdiler.
Kapalıçarşı'da kapanan dükkanlar yüzünden 'ekonomik kriz var' çığırtkanlığı yapanlar, ekonomik değişimi neden hesaba katmıyor?
Teknolojiyle birlikte ticaretin şekil değiştirmesi de önemli.
Alışverişini internet üzerinden yapanların sayısı hızla artıyor. Birçok yerde açılan temiz, modern AVM'ler müşteriye daha kaliteli hizmet sunuyor. Kapalıçarşı esnafı ticaretin değişimine karşı alternatif üretmeliydi ama onlar sadece turistleri kazıklamayı tercih etti ve turizmde yaşanan büyük bir krizle gerçek ortaya çıktı.
Her şeye rağmen Kapalıçarşı, ecdadımızın bize bıraktığı büyük bir mirastır, yeni projelerle bu mirasa sahip çıkılmalı. Kapalıçarşı esnafı önce kendi halkını kazanmanın yollarını bulmalı, turist varsa zaten gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA