Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Trafikte geçen zaman mesaiden sayılsın

Avrupa Birliği Adalet Divanı, geçtiğimiz yıl 'Ofis dışında çalışan personelin sabah evden işe, akşam işten eve giderken yolda geçirdikleri süre kanuni mesaiye dahildir' diye bir karar aldı. Uygulama nasıl olacak henüz netleşmedi ama bu karar bütün AB ülkeleri için bağlayıcı.
Türkiye AB üyesi olsaydı İstanbul'daki şirketler büyük zarara uğrardı.

RADİKAL ÖNLEMLER
İstanbul trafiği gerçek sınavını okulların açılması ve son günlerde havanın yağışlı olmasıyla veriyor. Yağmur yağdığında trafik felç oluyor ve insanlar yollarda kalıyor. AK Parti çalışıyor; köprüler, tüneller yapıyor ama İstanbul ağzına kadar insanla dolu. İstanbul'a göç önlenemediği sürece trafik sorunu devam edecek gibi görünüyor. Trafikte tek kişilik özel araç kullanım oranı yüzde 80. Trafiğin yoğun olduğu ana yollarda ve köprülerde 'rush hour' dediğimiz sabah 07.00 ile 10.00, akşam ise 17.00 ile 20.00 arası özel araçların tek kişi tarafından kullanımı yasaklansın. Bu saatlerde araçlarda iki ya da üç kişinin yolculuk etmesi zorunlu olsun. Evet, insanların tek başına özel araç kullanma özgürlüğü var ama burası İstanbul; birçok insanın günlük hayatının iki-üç saati yollarda geçiyor. Bir kişinin kullandığı araçlar yüzünden toplu taşımayı tercih edenler de eziyet çekiyor. Eğer özel araç sahiplerinin yüzde 80'nin trafiğin en yoğun saatlerinde bencilce tek başına araç kullanma özgürlüğü varsa, hayatları metrobüslerde geçenlerin trafikte harcadıkları zaman mesaiden sayılsın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA