Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ermeni ve Türklerin oy savaşı

Sözde Ermeni soykırımı iddialarını konu edinen 'The Promise', daha gösterime girmeden Ermeni ve Türkleri birbirine düşürdü. Bugüne kadar 1915 olaylarını konu alan en büyük bütçeli, en büyük kadrolu yapım olan 'The Promise', henüz Uluslararası Toronto Film Festivali'nde başta olmak üzere sadece üç kez izleyiciyle buluştu ama dün bu yazıyı yazdığım saatlerde (saat 13.00'te) 86 bin 704 kişi tarafından Imdb'de filme not verildi. Şu an film, 10 üzerinden 4.1 puana sahip. İngiltere'den Indepented gazetesi bu konuyu haber yaptı. Aslında Türk ve Ermeni izleyiciler arasında bu tarz bir oy verme yarışının yapılacağı önceden belliydi. Türkiye'deki sözlük sistelerinde 'The Promise'e düşük oy verelim' diye kampanya başlatılmıştı.
Benzer bir kampanya, Ermeni gençler arasında da başlatılmışa benziyor. Çünkü filme 10 üzerinden 10 veren kişi sayısı 30 bin 639, bu da yüzde 35.3 oy oranı ediyor. Aynı şekilde 1 puan veren kişi sayısı ise 55 bin 126 yani, yüzde 63.6.
Şimdilik Türkler bu komik oy savaşında önde gibi görünüyor ama her an yapılacak yeni bir sosyal medya kampanyasıyla oy oranları değişebilir.
Henüz sinemalarda gösterime girmemiş bir filme oy verenlerin büyük çoğunluğunun ABD dışından erkekler olması da düşük ve büyük puanların organize bir şekilde verildiğini gösteriyor.
Bu arada Ana Charlotte Le Bon, Christian Bale ve Oscar Isaac gibi başta Oscar olmak üzere birçok ödül almış zengin bir oyuncu kadrosuna sahip olan 'The Promise'in kamera arkası ise daha da önemli isimlerden oluşuyor.
'Hotel Rwanda'yı çeken Terry George; filmin hem yönetmeni, hem de senaryo yazarı. Diğer senaryo yazarı Robin Swicord'u ise 'Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi' filminden hatırlıyoruz.
Aslında vizyona girmemiş bir film için oy verme savaşının yaşanması bile Türk ve Ermenilerin 1915 olaylarına dair düştükleri fikir ayrılığının, tahmin edilenin üstünde bir kördüğüme dönüştüğünün göstergesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA