Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Avustralya’dan Aşık Veysel esintileri

Avustralyalı ünlü rock grubu King Gizzard and The Lizard Wizard'ın yeni albümü 'Flying Microtonal Banana'da Aşık Veysel'in 'Kara Toprak'ına çok benzeyen bir parça olduğu iddia ediliyor. Playtusu'nun haberine göre;'Sleep Drifter' şarkısı ile 'Kara Toprak'ın arasında yoğun benzerlik var. Bu benzerliği Tolgahan Çoğulu adlı müzisyen keşfetmiş. Çoğulu, YouTube'dan paylaştığı videoda; iki şarkının ana melodisini ayrı ayrı çalıp karşılaştırıyor.
Dinlediğinizde aradaki benzerliğe şaşırıyorsunuz. Bu, Adele'in 'Million Years Ago' ile Ahmet Kaya'nın 'Acılara Tutunmak' şarkısı arasındaki ritim benzerliğinden de daha büyük bir benzerlik.
Bu arada King Gizzard and The Lizard Wizard, neo-psychedelic rock yapan başarılı bir grup. Grubun son albümünde 70'lerin Anadolu rock'ı ve psychedelic esintiler fazlasıyla kendini hissettiriyor.
Grubun önceki albümlerinde de Aşık Veysel, Neşat Ertaş, Selda Bağcan gibi efsanelerin şarkılarını ve Anadolu rock melodilerini hissetmek mümkün.
Daha da ilginci, grubun solisti Stu Mackenzie Türk bayraklı tişörtler giyiyor.
Peki, bu benzerlikler kopya çekmek, melodi aşırmak mı yoksa esinlenmek mi; bunu uzmanlar araştırıp söylemeli.
King Gizzard and The Lizard Wizard'ın yaptığı 'psychedelic rock', Anadolu rock'ını yeniden yorumlamak da olabilir. Sonuçta ortaya çıkan müzik çok iyi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA