Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Müge Anlı’nın teknolojik konukları

ATV'nin 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programında stüdyoya canlı yayında bir fil, bir inek, bir polis aracı girdi. Bu ilginç görüntüler; artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde ekrana yansıdı.
Vikipedi'de bu teknoloji şöyle tanımlanıyor:
Artırılmış gerçeklik; gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin bilgisayar tarafından üretilen ses, görüntünün, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı, doğrudan veya dolaylı fiziksel görünümüdür. Bu kavram, kısaca gerçekliğin bilgisayar tarafından değiştirilmesi ve artırılmasıdır.
Dünyada artırılmış gerçeklik teknolojisi yavaş yavaş kullanılmaya başlandı.
Daha önce TGRT Haber'in ana haber bülteninde El Bab ile ilgili anlatılan bir haberde stüdyoya tank ve uçaklar girmişti.
TV sektöründe teknolojiye yatırım yapan uzun vadede kazanır. Atv'nin artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanmaya başlaması da önemli bir adım.
Yalnız sevgili Müge Anlı'ya bir uyarım olacak.
Anlı, artırılmış gerçeklik teknolojisini tanıtırken "Bundan böyle polislerimiz, suçlarını itiraf edenleri stüdyonun bahçesinden değil, araçlarıyla bizzat stüdyoya yanımıza kadar gelip alabilecekler" dedi ve artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde bir polis aracı stüdyoya geldi.
Anlı'nın sunumu güzeldi ama yaratılan algıda bazı sorunlar var. Anlı, canlı yayında suçluları suçlarını itiraf ettirmesiyle tanınıyor, bu özelliğiyle dünya TV tarihine geçti.
Ancak bu programın bu özelliği o kadar çok dillendirildi ki, bundan sonra bir suçlunun kolay kolay Anlı'ya konuk olacağını düşünmüyorum.
O yüzden bu, canlı yayında suçluları polise teslim etme mevzusu daha fazla gündeme getirilmemeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA