Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenerbahçe pişman mı?

As Monaco; Fransa Ligue 1'de lider. Şampiyonlar Ligi'nde de Manchester City, Borussia Dortmund gibi devleri eze eze eleyip yarı finale kaldı. En iyi futbolu onlar oynuyor; hem lig, hem de Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olurlarsa şaşırmayın.
Bernardo Silva, Kylian Mbappe, Thomas Lemar, Fabinho, Bakayoko ve Djibril gibi öyle parlak bir kuşak yakaladılar ki, sezon sonu genç yıldızları satıp ya kasasını ağzına kadar dolduracak ya da bir-iki takviye ile önümüzdeki yıllarda Avrupa futbolunu domine edecek.
Monaco'yu bu sezon Avrupa'da mağlup etmeyi başaran üç teknik direktör:
Pep Guardiola, Roger Schmidt ve Vitor Pereira.
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Monaco'ya bir gol farkla elenmişti, deplasmanda hakkı yenmişti, penaltısı verilmemiş ve terör olayları yüzünden taraftarları Monaco'nun sınırları içine bile sokulmamıştı.
Ama Vitor, Monaco'yu eleyemedi diye kovuldu. O dönem ne Fenerbahçe yönetimi, ne de yorumcular çıkıp da Monaco'yu yenmenin bile büyük olay olduğundan bahsetmedi. Yabancı ligleri iyi takip eden genç yorumcular da dahil buna.
İşte gece gündüz TV'lerde futbol konuşuluyor ama Monaco'dan Kylian Mbappe gibi bir yıldız adayından bahseden bile olmadı; onun yerine Vitor Pereira'yı sopayla kovalarcasına kovduk! Ha iki Monaco maçı Pereira'yı büyük teknik direktör yapmaz ama takımın şu an daha iyi pozisyonda olacağı kesin.
İşte tabela yorumculuğunun zararları, işte yöneticisinden yorumcusuna futbol vizyonumuz bu kadar kısıtlı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA