Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

En zenginlerde yeni moda

Norveçli milyarder işadamı Kjell Inge Roekke, yaklaşık 2 milyar dolar olduğu tahmin edilen servetinin 'aslan payını' dağıtacağını açıkladı. BBC'nin haberine göre Roekke, önce okyanusları plastik atıklardan arındıracak bir araştırma gemisine mali destek verecek.
Roekke, "Kazandığımın çoğunu topluma geri vermek istiyorum.
Bu gemi de bunun bir parçası" diyor.
Microsoft'un kurucularından Bill Gates, servetinin yüzde 95'ini, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg da şirketteki hissesinin yüzde 99'unu bağışlayacakları taahhüdünde bulunmuştu. Yatırımcı Warren Buffet, servetinin yüzde 99'unu bağışlayacağı sözünü vermiş ve servetini çeşitli vakıflar arasında paylaştırmıştı.
'Yok mu bu insanların çoluğu çocuğu?' dediğinizi duyar gibiyim. Elbette çocuklarına da bir şeyler bırakırlar, zaten şu anki mevcut mali güçleri sayesinde çocuklarının da onlar gibi zengin olma ihtimali var. Bir de bu bağışlara şirketler değil, kişisel servetler dahil galiba. Peki, Gates'in, Zuckerberg'in servetlerini bağışlayacaklarını açıklamaları yeterince iyi bir haber mi sizce?
Ortada inanılmaz bir uçurum var aslında: Bill Gates'in başı çektiği dünyanın en zengin sekiz insanı (İspanyol tekstil devi Inditex'in kurucusu Amancio Ortega, yatırımcı Warren Buffett, Meksikalı işadamı Carlos Slim Helu, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Facebook'un yaratıcısı Mark Zuckerberg, Oracle'ın kurucusu Larry Ellison ve New York'un eski belediye başkanı Michael Bloomberg), toplamda 426 milyar dolarlık serveti kontrol ediyor. Bu rakam, dünya genelinde 3.6 milyar kişinin varlığına denk geliyor.
Bu sekiz zengin, sadece kişisel servetlerini değil, tüm mal varlıklarını bağışlasa dünyada aç, evsiz insan kalmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA