Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ruslara teşekkür borcumuz var!

Rusya, Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanya'sını yenerek altı yıl süren 2. Dünya Savaşı'na son vermesinin 72'nci yıl dönümünü coşkuyla kutluyor.
Kızıl Meydan'da Zafer Günü'nü kutlayan Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Savaş milyonların hayatına neden oldu.
Ancak Nazizm'in kanlı politikası Sovyetler Birliği sayesinde sona erdi. Avrupa ve tüm dünyanın özgürlüğü bizim babalarımız ve dedelerimiz sayesinde kazanıldı" dedi. Putin atalarıyla ne kadar övünse az.

27 MİLYON KİŞİ ÖLDÜ
'II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı ve savaşı bitiren hamle neydi?' diye sorsanız, birçok insan 'Normandiya çıkarması' der. Çünkü birçok insan, II. Dünya Savaşı'nı Hollywood filmlerinden öğrendi.
Hollywood stüdyoları, uzun yıllar çektikleri savaş filmlerinde savaşı Amerikan ve İngiliz askerlerinin Normandiya çıkarmasıyla kazandıkları palavrasını bitmeden usanmadan anlattılar, hâlâ da aynı yalanı perdeye taşıyorlar.
Elbette Normandiya çıkarmasının savaşta oynadığı stratejik rolü inkar edemeyiz ama Normandiya çıkarması, savaşın bitmesine altı ay kala gerçekleşti. Almanlar savaşı, asıl Doğu Cephesi'nde Ruslara karşı kaybetti. Ruslar, Almanları önce Stalingrad'da durdurdu, sonra da Berlin'e kadar faşist orduları sürdü.
Ruslar o kadar hızlı ilerliyordu ki; Amerika ve İngiltere, Avrupa'nın geri kalanını Ruslara kaptırmamak için Normandiya çıkarmasını gerçekleştirdiler.
Elbette insanlık tarihinin en güçlü ordusuna sahip Nazi Almanya'sını yenmenin bir bedeli vardı.
Sovyetler Birliği'nden 9 milyonu asker, 18 milyonu sivil tam 27 milyon insan hayatını kaybetti. Elbette bu kayıplarda Rus Lider Josef Stalin'in politikalarının da etkisi vardı.
Sadece 130 bin Sovyet askeri geri çekildikleri ya da savaşmadıkları gerekçesiyle Stalin'in emriyle öldürüldü. Ama sonunda Almanları yenen Ruslar oldu.
Tabii ki verdiğim bu bilgileri tarih bilincine sahip olanlar zaten biliyor ama bilmeyen büyük bir kitle var. Bizim çocukluğumuz sadece İngiliz ve Amerikan askerlerinin kahramanlık öykülerini izlemekle geçti. Ruslar hep II. Dünya Savaşı'nın göz ardı edilen ülkesi oldu.
Ruslar, 27 milyon kayıp vermeseydi, direnmeselerdi bugün bambaşka bir dünyada yaşıyor olurduk ve zalim Hitler'i bir kahraman olarak görme ihtimalimiz yüksekti! Tüm insanlığın Rus halkına büyük bir teşekkür borcu var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA