Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Teröriste verilen silah sahibini vurur

1980'li yıllarda ABD Başkanı Ronald Reagan, Rus işgaline direnen Afgan mücahitlere büyük silah yardımı yapıyordu, hatta onlara bin Stingers füzesi vermişti. Sonra füzelerin bir kısmı para karşılığı geri alınmıştı ama çoğu silah karaborsasına düşmüştü. Hikayenin devamını biliyorsunuz. Ruslara karşı ABD silahlarıyla savaşanlar, 11 Eylül saldırısından sonra ABD'nin en büyük düşmanı oldular. 2012'de ABD ordusuna ait Chinook heliopteri, Pentagon'un Afganlara verdiği Stinger füzesi ile havada vuruldu.
Elbette Afgan mücahitler, Ruslara karşı haklı bir mücadele verdiler ama tarihin her döneminde devlet otoritesinden bağımsız silahlı güçlere, gerillalara, teröristlere verilen ağır silahlar, dönüp dolaşıp sahibini vurdu.
Bugün ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü YPG'ye ağır silah verilmesi için Pentagon'a yetki vererek aynı hataya imza atıyor. Hem de müttefiki Türkiye'yi karşısına alma pahasına!
Teröriste verilen silah, gün gelir yine ABD'yi vurabilir. Şimdi YPG'liler, ABD'nin desteğini aldıkları için mutlu ama Taliban'ı kullanıp sonra bir kenara atan ABD, aynısını YPG'ye de yapabilir! Tarih tekerrürden ibarettir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA