Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ev fiyatına Final Four bileti

19-21 Mayıs tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek THY Eurolig Final Four maçlarının biletleri, daha satışa çıktığı gün tükenmişti.
Bu biletleri taraftarlar dışında, ünlü şirketler ve yasal karaborsayla uğraşanlar da alıyor.
'Karaborsanın yasalı mı olur?' demeyin, büyük ilgi çeken uluslararası organizasyonların final biletlerinin aylar öncesinden alınıp fahiş fiyatlara internet üzerinden satılması artık bir sektör.
Bu işten ciddi paralar kazanılıyor. Bazen kulüp yöneticileri bile el altından bilet satıyor!
Örneğin internette bu biletlerin satıldığı ünlü bir sitede (reklam olmasın diye isim vermedim) Final Four'un bilet fiyatları, sahaya yakınlığa ve sunulan ekstra hizmetlere bağlı olarak bin 200 liradan başlıyor 20 bin liraya kadar çıkıyor.
Saha kenarındaki ünlü courtside koltuklar ise pota altında olanları 9 bin 836 lira, sahayı ortadan görenleri ise 20 bin lira civarı fiyatlara satışa sunulmuş. Bu biletleri alanlara salona VIP geçiş, arabasına park yeri+yemek paketi sunuluyor. Ve bu fiyatlar, talebe göre artıyor ya da azalabiliyor.
Bahsettiğim sitede, Sinan Erdem Spor Salonu'nun en değerli koltuğu ise 224 bin 798 lira 39 kuruşa satışa çıkarılmış.
Fiyatta bir hata olmalı diye siteye birkaç kez girip çıktım, şaka gibi ama Beylikdüzü'nde bir daireden daha pahalı maç bileti satıyorlar. Bu bileti alacak çılgın bir Fenerbahçeli, CSKA'lı çıkar mı acaba? Maçın oynanmasına saatler kalaya kadar bu fiyatı korurlar; alan bir çılgın çıkmazsa da fiyatı makul seviyelere çekerler diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA