Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Antalya Valisi tanıtımın kralını yaptı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Çin'in etnik kıyafetiyle fotoğraf çektirip Twitter'dan paylaşınca alay konusu olmuştu.
Evet, fotoğraf gerçekten komik, bu fotoğrafla ilgili espri de yapılır ama yapılan esprilerde sınır çok aşıldı.
Bazıları Karaloğlu'nu resmen aşağıladı, fiziksel özellikleriyle hunharca dalga geçti. Hatta sırf bu fotoğraftan yola çıkılarak 'Böyle vali mi olurmuş', 'Türkiye'yi Çin'de rezil etti' diyenler oldu.
Karaloğlu, üzerinde komik duran bu kıyafetleri niye giydi diye hiç düşündünüz mü?
Çin'in Anhui eyaletinin başkenti Hefei ile Antalya arasında kardeş şehir protokolü imzalanmış. Karaloğlu da Çinlilere jest olsun diye onların yerel kıyafetini giymiş.
Çinliler kendi yerel kıyafetlerini giyen Karaloğlu'na bakıp 'Böyle şey mi olur?' diye hunharca dalga mı geçtiler dersiniz?
Tam tersine, Karaloğlu'nu kendi kültürlerine saygı gösteren sevimli bir insan olarak gördüler.
Çinlilerle çalışmak zordur; ikili ilişkilere, saygıya çok önem verirler. Karaloğlu vali ciddiyetini kırıp Çinlilerin yerel kıyafetlerini giyip kaleyi resmen içten fethetmiş, tanıtımın, reklamın kralını yapmış. Günlerdir Karaloğlu'nu konuşmuyor muyuz?
Ortada iyi niyetli, Türkiye'nin turizmine katkı olması, Antalya'ya Çinli turist gelmesi için yapılmış bir eylem var.
Hem bürokratların fazla resmi olmalarından şikayet ederler, onları sıkıcı bulurlar; hem de Karaloğlu gibi 40 yılın başında 'Devlet bürokrasisinin katı yüzünü kırayım, biraz sevimli görüneyim' diyen bir valiyi yaptığına pişman ederler. Yahu hepsini geçtim;
Karaloğlu, Çin'in yerel kıyafetlerini giyip şu sıkıcı hayatımıza renk katmadı mı?
Hepimiz gülüp eğlenmedik mi?
Niye mevzuyu abartıp bir valiyi aşağılıyorsunuz? Yok mu sizin hiç komik bir fotoğrafınız? Karaloğlu da görmüş olduğunuz bu fotoğrafı Twitter'dan sildi. Şimdi memnun musunuz, mutlu musunuz?
Türkiye kurtuldu mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA