Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Futbolda kendin pişir, kendin ye

Ajax, Manchester United'a kupayı kaptırdı ama yaş ortalaması 23 olan genç kadrosuyla gönüllerin şampiyonu oldu.
Hollanda gazetesi De Telegraaf'ın haberine göre; Ajax'ın kadrosunun tamamının aldığı maaş toplamı 21 milyon Euro. En fazla kazanan Davy Klaasen'ın yıllık ücreti 1 milyon Euro. Kadrodaki en pahalı transfer 13 milyon Euro'yla David Neres. Kulübün yıllık geliri 103 milyon Euro. Şimdi Ajax, bu gençleri de büyük paralara satıp gelirini ikiye katlayacak.
Borç batağındaki kulüplerimizin ve Futbol Federasyonu'nun örnek alması gereken model budur. 'Ajax modeli' denince anlamıyorlar galiba. Buna futbolda 'Kendin pişir, kedin ye modeli' de diyebiliriz!
Yabancı futbolcu transferine sınırlama getirirsen, ihtiyar şöhretlere para kaptırmak yerine inatla 17-18 yaşındaki gençleri oynatırsan ve zamanı gelince satarsan borcun kalmaz, kara geçersin. Böylece milli takım da müthiş bir oyuncu havuzuna sahip olur.
Hollanda'nın ekonomisi, yaşam standartları bizden kat kat üstünken; kulüpleri düşük bütçeyle kendi yıldızlarını yetiştiriyor. Bizde ise yöneticiler, kulüplerin içini boşaltmak için göreve geliyorlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA