Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bize böyle büyükelçi lazım

İngiltere'nin Beşiktaş taraftarı olan Ankara Büyükelçisi Richard Moore, 15'inci şampiyonluğun ardından, elçilik konutuna siyah beyazlı ekibin bayrağını astı. Twitter hesabından bayrakla poz verdiği fotoğrafları paylaşan Moore, Türkiye'de farklı dönemlerde görev yaptığı altı yılın beşinde Beşiktaş'ın şampiyon olduğunu da anımsatarak "Bu da mı tesadüf? Manidar değil mi?" sözleriyle, bir yerlere göndermede bulundu.
Moore'a bazen Türkiye'ye dair kinayeli tweet'leri, siyasi yorumları için kızıyoruz ama adam tam bir sosyal medya fenomeni. Zekice, esprili tweet'ler atıyor, kendisini eleştirenlere anında yanıtı yapıştırıyor ve medyaya haber oluyor. Belki de Moore, yeni model büyükelçiliğin sembolü; ülke gündeminin tam ortasında yaşıyor, sosyal medyayı iyi kullanıyor vs. Moore kadar haber olan bir büyükelçi hatırlıyor musunuz? Ya da şöyle soralım; bizim büyükelçiler de yaşadıkları ülkelerde haber oluyorlar mı, görevlerini aktif ve verimli bir şekilde sürdürüyorlar mı? Bu ülke monşerlerden de çekti ama yerlerine getirilenler arasında yabancı dil sorunu yaşayanlar bile var. 15 Temmuz'dan sonra en büyük sorunlarımızdan birinin de haklı olduğumuz bir davada kendimizi yabancılara anlatamamamız olduğu ortaya çıktı. Moore'un Türkiye'nin İngiltere büyükelçisi olduğunu, 15 Temmuz'la ilgili ülkesini savunan tweet'ler atarken yabancı medyaya vereceği ayarları düşünün. İşte bizim büyükelçilerle Moore'un arasındaki fark bu kadar büyük!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA