Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

09.45 kuralı devam etmeli

Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) saat 09.45'ten sonra gelen öğrenciler salona alınmadı. Geç kalanlar, yine perişan bir halde kapı önlerinde ağladı.
Sınav kılavuzunda 09.45'ten sonra içeriye öğrenci alınmayacağı yazıyor, o kadar uyarı yapıldı, daha önce yaşanan geç kalma olayları basında gündem oldu. Sağır sultan bile sınavın 09.45'te yapılacağını duydu. Bu kadar uyarıya rağmen geç kalınıyorsa, kusura bakmasın ama sorumluluk geç kalandadır.
Evet, ağlayan gençlerin görüntüleri yürek parçalıyor.
Bir dakika yüzünden bazı gençlerin bir yılı yanıyor! Peki, geç kalanların paldır güldür sınıfa girip diğer öğrencilerin dikkatini bozması haksızlık değil mi?
Biri sınavın yapılacağı okula bir gün önceden gidiyor, oturacağı sıraya kadar bakıyor, sınav günü geç kalmamak için erkenden kalkıyor. Diğeri ise sınav kılavuzuna bile bakmamış, sınavın yapılacağı okulu bile bilmiyor ve bu ihmalkarlığa sınav sabahı talihsizlikler de eklenince geç kalıyor. Elbette sınava sağlık sorunu ya da kaza yüzünden yetişemeyenlere lafım yok ama kural kuraldır.
Dikkat dağılınca bir soruyu bile yanlış yapmak, öğrenciyi puan sıralamasında on binlerce öğrencinin gerisine düşürüyor!
ÖSYM nadir de olsa doğru bir karar almıştır; 09.45 kuralı devam etmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA