Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cezası 109 TL kazancı 500 bin TL

Bursa'da, zabıta ekiplerinin yakaladığı dilenci Mehmet Cahit Ö.'nün üzerinden 28 bin lira çıktı. Bu kişinin yine üzerinde bulunan kendisine ait beş farklı banka hesap cüzdanında ise toplam 450 bin lirası olduğu tespit edildi.
Paralarına el konulan Mehmet Cahit Ö.; Kabahatler Kanunu'na göre 'dilencilik yapmak' suçundan verilen 109 lira cezayla serbest bırakıldı. Ö., el konulan paraların kendisine verilmesi için hukuki mücadele başlatacağını söyledi.
Mehmet Efendi 'Kendim biriktirdim' falan der, o paralarını geri alır ve dilenciliğe kaldığı yerden devam eder. Nasıl olsa cezası 109 lira! Evet, dilencileri görünce üzülüyorsunuz, '2-3 liradan ne olacak' diyorsunuz ya da sırf başınızdan savmak için para veriyorsunuz ama kusura bakmayın, dilenciye para vermek enayiliktir.
Bakın Mehmet Efendi'ye; 500 bin lira nakit parası var! Bunun gibi evleri, katları olan bir sürü dilenci haberi okuduk yıllarca. Kaç mühendisin, doktorun elinde nakit 500 bin TL var acaba?
İnsanların manevi duygularını sömüren dilencilerden gerçek garibanları göremiyoruz.
Asgari ücretle aile geçindiren, memur maaşıyla İstanbul gibi pahalı şehirlerde hem çocuk okutan, hem de anne-babasına bakan, vergisini veren birçok insan var. Namusuyla çalışıp hayatında 500 bin TL'yi bir arada göremeden hayata veda edenler var. Dilenciliğin cezasının 109 lira olması komedidir; o parayı bir-iki saatte çıkarıyorlar.
Son dönemde bir de modern dilenciler türedi. Bankamatikten para çekiyorsunuz, yanınıza iyi giyimli biri geliyor; 'Arabam yolda kaldı, param yok', 'Annem yolda hastalandı, onu acil hastaneye götürmem gerekiyor' vs. gibi bir sürü yalanlar söyleyip Oscar'lık oyunculuk sergiliyor. İşlek bir yerde bir kafeye oturduğunuzda anında dilenciler etrafınızı sarıyor. En kötüsü de kucağında çocukla dilencilik yapanlar. Acaba o çocuklar onların mı? İçlerinde mutlaka kaçırılanlar da vardır!
Bu çocuklar kötü niyetli dilencilerden alınıp devlet koruması altına alınmalı. İnsanları keriz yerine koyup zengin olan dilencilerin yaptığı dolandırıcılıktır. Dilenciliği bitirecek yasalara ihtiyacımız var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA