Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sancar’dan gençlere altın tavsiye

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Bakü'deki Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta gençlere "Politika ile uğraşmayın, ilim yapın ve çok çalışın. Biz temel bilim yapmalıyız, teknoloji değil. İcat yapmamız lazım" diye tavsiyede bulunmuş.
Sancar, bu tavsiyesini sık sık tekrarlıyor, iyi de yapıyor. 12 Eylül öncesi ve sonrası üniversitelerimiz terör örgütlerinin en önemli insan kaynaklarıydı. Üniversitelerde kandırdıkları gençleri, siyasi eylemlerde deşifre edip cezaevlerine girmelerini ve oradaki koğuş sistemi içinde örgüt eğitimi almalarını sağlıyorlardı.
Binlerce genç bu oyunla kandırılıp beyinleri yıkandı. Hocaları da genelde siyasetle ilgilendikleri ve bu yönde öğrencileri etki altında bıraktıkları için, üniversitelerimiz yıllarca devletine düşman gençler yetiştirdi. Halbuki üniversite dediğin yerde siyaset değil, bilim, felsefe ve edebiyat konuşulmalı. Neyse ki bu kısır döngü son dönemde kırıldı, artık üniversitelerde eskisi kadar siyası kavgalar olmuyor. Sancar, bizim üniversitelerimizde daha sık konuşma yapmalı, YÖK bu konuda projeler geliştirmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA