Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dilenci haberleri faydalı

GÜNAYDIN'IN deneyimli yazarı sevgili Yüksel Aytuğ, Bursa'da cebinden 26 bin, banka hesaplarından da 450 bin lira çıkan dilenciyle ilgili TV'de çıkan haberlerin özendirici nitelikte olduğunu yazdı: 'Haber öyle ballandıra ballandıra, öyle 'iştah açıcı' bir tarzda verildi ki, en masum vatandaşın bile aklından 'Acaba?' sorusu geçiverdi.' Aytuğ haklı; ayda bin 300 lirayla ailesini geçindirmeye çalışanlar var bu ülkede. 'Acaba ben de mi dilenci olsam?' diye aklından geçirenler olmuştur.
Ama bu haberlerin, abartılı bir dille anlatılmamak kaydıyla sürekli yapılması taraftarıyım.
Bu haberlerin, insanları dilencilere karşı bilinçlendirme faydası da var. En son Kocaeli ve Bolu'da dilenci kılığına giren basın mensupları, iki saatte vatandaşlardan 159 lira para topladı. Sevgili okurlar, dilenciler gerçek garibanları görmemizi engelliyor, yardım etme içgüdümüzün boşa harcanmasına neden oluyorlar. '2-3 liradan ne olur?' demeyin, o paraları bir kenara koyun, gerçekten ihtiyacı olanlara yardımda bulunun.
Devletimiz de çoğu köşeyi dönen dilencilerle gerçekten mücadele etmeli; 109 lira para cezası caydırıcı değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA