Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bayram kazalarını önleyecek çılgın öneri

Pazar günü bu yazıyı yazdığım saatlerde; Ramazan Bayramı tatilinin ilk iki gününde yurt genelinde meydana gelen kazaların sayısı 54'e çıkarken, yaşamını yitirenlerin sayısı 37'yi, yaralıların sayısı da 149'u bulmuştu. Bir de bayramın dönüşü var; ne yazık ki ölü sayı daha da artacak. Zaten trafik kazalarında en çok insan kaybeden ülkelerden biriyiz. Bir de buna bayram kazaları eklenince; ülkemizde, kaza ve sonrasında tedavi sürecindekilerle birlikte her yıl 10 binin üzerindeki insan hayatını kaybediyor. Her yıl orta ölçekli bir ilçe nüfusu yok oluyor.
Bayramlarda kazaların yoğun yaşanmasının en büyük nedeni; aynı anda milyonlarca insanın yolculuk etmesi. Örneğin bu bayram 15 milyona yakın vatandaşımız yollara düştü. Uçak, gemi, tren, vs. birçok ulaşım aracı kullanılıyor ama en çok tercih edilen otomobil. Her türlü önlem alınsa da, insanlar dikkatli sürse de; 15 milyon insan aynı anda yola çıktığında yaşanan yoğunluk yüzünden kazalar da kaçınılmaz oluyor.
Bayramlarda kazaları azaltmanın en geçerli yolu ise uçak, tren, gemi yolculuklarını özendirmek, ek sefer sayılarını artırmak galiba. Çok çılgın bir teklif olacak ama trafiğin yoğun olduğu bölgelerde seyahat edecekler için arifeden bir gün önce tek plakalı, arife günü de çift plakalı otomobillerin yola çıkmasına izin verilse ne trafik yoğunluğu yaşanır, ne de bu kadar kaza gerçekleşir. Ne yazık ki, bayramda yola çıkmak ölüm piyangosu gibi bir şey.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA