Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tokyo’da iki Türk kebapçı gözaltında

Bu başlığı ilk gördüğümde bizimkiler, Tokyo'da Japonları da zehirlemeyi başardılar sandım. Neyse ki, küçük bir meseleymiş ama iki ülke arasındaki kültür farkını görme açısından bir olay.
Efendim, Tokyo basınında yer alan haberlere göre; Roppongi semtindeki Türk kebapçının çalışanları hakkında iki ay içinde 27 şikayet başvurusu üzerine polis harekete geçmiş.
24 yaşındaki Mehmet Isi (24) ve kardeşi Cengiz Isi (20) gözaltına alınmış. İki kardeş, büfelerinin yanından geçenlerin önlerini kesiyormuş, Japonları kollarından tutup içeri sokmaya çalışıyorlarmış.
Bu da Japonya'da eğlence ve yiyecek işyerlerini düzenleyen kanunlara göre suçmuş. Kebapçı kardeşler, Tokyo'daki Japonları turist sanmışlar herhalde! Bizde bu davranış müşteri çekmenin en klasik yöntemi. Özellikle turistik bölgelerdeki esnaf, insanların üstüne yürüyorlar, koluna giriyorlar, yollarını kesiyorlar. Halbuki bu itici tavır insanları, davet edilen mekandan daha çok uzaklaştırıyor. Medeniyetin gözünü seveyim! Keşke bizde de böyle yasalar olsa; çığırtkanlık, insanları dükkanın içine sokmaya çalışmak, hatta davet etmek bile yasak olsa.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA