Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Üç Oscarlı ayakkabıcı

Daniel Day-Lewis'in sözcüsü Leslee Dart şu açıklamayı yaptı: "Daniel Day- Lewis, daha fazla oyuncu olarak çalışmayacaktır. Kendisi, yıllarca beraber olduğu tüm iş arkadaşlarına ve seyircilerine son derece minnettar. Bu özel bir karar ve bundan sonra ne o, ne de herhangi bir temsilcisi bu konuya dair başka bir yorumda bulunmayacak."
Elbette bu açıklama, Teoman'ın müziği bırakmasına benzemiyor! Kısa, net, geri dönüşü çok zor, sinir bozucu bir açıklama bu! En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını üç kez kazanan, çağımızın yaşayan belki de en iyi aktörü sinemayı bıraktı işte.
Day-Lewis'i son olarak ABD'de 25 Aralık'ta vizyona girmesi beklenen 'Phantom Thread' filminde izleyeceğiz. Neyse ki geride az ama öz başyapıtlar bıraktı; 'Sol Ayağım', 'Kan Dökülecek', 'Benim Güzel Çamaşırhanem', 'New York Çeteleri' vs.
'Phantom Thread'in yönetmeni Day-Lewis'e ikinci Oscar'ını kazandıran 'There Will Be Blood'da birlikte çalıştığı Paul Thomas Anderson.
Kim bilir belki bu filmdeki rolüyle de dördüncü Oscar'ını kazanır Lewis.
Peki, efsane oyuncu bundan sonra ne yapacak? Üç çocuğuna daha fazla vakit ayırıp ayakkabı yapacak!

ONUN İÇİN BİR TUTKU
İstanbul'a geldiğinde Day-Lewis ile röportaj yapma şerefine nail olmuştum, o röportaj sonrasında ayakkabılardan konuşmuştuk. Şaka gibi ama Day-Lewis için ayakkabı yapmak, tamir etmek; oyunculuk kadar büyük bir tutku. Efsane oyuncu; başarılı kariyerine rağmen, İrlanda'da dağların tepesindeki County Wicklow'daki evinde oturup ayakkabı yapmayı film setlerine tercih ettiğini son röportajlarında da belirtti.
Üç Oscar kazan, belki dördüncüsü de gelebilir ama 60 yaşında ayakkabı yapmak için sinemayı bırak! 'Day-Lewis keçileri kaçırmış' diyenler olabilir ama adam ciddi; 1999'da ünlü ayakkabıcı Borgo San Frediano'nun yanında 10 ay çırak olarak çalışmış. Bkz: https://www. forbes.com/forbes-life-magazine/2008/1027/056.html

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA