Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kontrollü meşale şov olabilir

Eskişehir-Göztepe maçında meşale şovunun abartılması yüzünden tribünlerde meşale yakılmasını engellemek için yeni tedbirler alınması gündemde.
Tribüne meşale sokulması zaten yasak ama polis aramasından bir şekilde geçip tribünde meşale yakanlar oluyor. Sadece Türkiye'de değil, birçok ülkede bu tribün ritüeli devam ettiriliyor.
Evet, meşale tehlikeli, yangın çıkarma riski var ama şu görüntüye bakar mısınız, sanki bir Rönesans tablosu. Futbol sevdalısı olup şu görüntü karşısında mest olmayan var mı?
Meşale etrafına bir-iki dakika ciddi bir aydınlık saçar ve söner.
Yanarken fırlatılmadığı sürece sorun çıkarmaz. Ama her şeyde olduğu gibi meşale yakma ritüeli de abartılıyor, yanan meşaleler rakip tribünlere atılıyor. Keşke belirli bir sayıda meşale yakılmasına izin verilse, meşaleyi yakacakların isimleri önceden kaydedilse. Kulüpler ve taraftarlar isterse güvenli bir şekilde meşale şovu yapılabilir ama önce bu sorumluluğu alacak insanlar lazım.
Evde maç izlemek daha ucuz, kolay ve konforlu. Maça gitmek için trafik çilesi çekenler, kombinelere ciddi paralar ödeyenler, sahada oynanan futbol için mi stadyumlara gidiyor sanıyorsunuz.
Birçok taraftar maça tribün şovunu, o muhteşem ambiyansı yaşamak için gidiyor. Elbette deşarj olmak isteyenler de var. Belki de ben fazla futbol romantiğiyim ama tribüncüleri de anlamak lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA