Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

15 Temmuz ve GÜNAYDIN

15 Temmuz'da Türk medyası da darbeye direndi. Eski kavgalar, kutuplaşmalar bir tarafa bırakıldı ve darbecilere prim tanınmadı. Ve medya büyük bir sınavdan anlının akıyla çıktı.
Darbe girişiminden sonra, ülkenin gündemi tamamen siyaset olunca medyada magazinciler, büyük bir telaşa kapıldı, haber bulamamaya başladı. İşte o günlerde, GÜNAYDIN kendisine farklı bir yol haritası çizdi. Darbe girişimi sonrasında halkta ve sanat camiasında oluşan kenetlenme duygusunu, meydanlarda düzenlenen Demokrasi Nöbetleri'ni, halkın kahramanlıklarını, darbe girişiminin günlük hayata etkilerini sayfalarımıza taşıma kararı aldık.

DEMOKRASİ NÖBETLERİ

GÜNAYDIN, Demokrasi Nöbetleri'ne Kısıklı ile başladı. Ardından muhabir arkadaşlarımız, Antalya ve Ankara nöbetlerine katıldı. Ankara'da Ömer Karahan ve Özlem Avcı, Külliye'ye girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece 01.00'de çalışma ofisinde sanatçılar ve sadece GÜNAYDIN muhabirlerine hitap etti.
Bunun dışında muhabirlerimiz, her gece İstanbul'daki Demokrasi Nöbetleri'nde çalıştı.
24 gün boyunca sekiz il ve İstanbul'un birçok ilçesinde demokrasi nöbetlerinde vardık. Yenikapı'daki tarihi Demokrasi Mitingi'ne de muhabirlerimiz, editörlerimiz, yazarlarımızla birlikte tam kadro katıldık.
Yenikapı'ya Polat Yağcı'nın sanatçılarla dolu teknesiyle gidildi. İbrahim Tatlıses'ten Orhan Gencebay'a, Kenan Doğulu'dan Yılmaz Erdoğan ve Halit Ergenç'e kadar kimler yoktu ki o teknede.
Yenikapı Mitingi'nden güzel izlenim yazıları, sanatçı röportajları sayfalarımızda yer aldı. Yenikapı Mitingi'nden sonra da, darbe girişiminin etkileri ara ara gazetemizde ele alındı.
GÜNAYDIN'ın; 15 Temmuz'un günlük hayata ve sanat camiasına etkilerini sayfalarına taşıyarak, Demokrasi Nöbetleri'nde halkın nabzını tutarak, yıllar sonra bile kaynak gösterilecek önemli bir işe imza attığına inanıyorum. GÜNAYDIN Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik ve ekibini kutlarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA