Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Yılmaz çabuk döner

Cem Yılmaz, 'Twitter ve Instagram hesaplarımdaki yorumların verdiği insanüstü rahatsızlık sebebiyle bu mecralarda paylaşım yapmayı bırakıyorum.
Hepinize de tavsiye ediyorum' diye yazarak sosyal medyayı bıraktı.
Net bir açıklama değil ama bazı tahminlerde bulunmak mümkün. Yılmaz, Türkiye'nin sosyal medyada en çok takip edilen insanı; sadece Twitter'da 12 milyon 824 bin takipçisi var.
Twitter'da yaptığı paylaşımlarla elbette 12 milyon insanı memnun etmesi mümkün değil.
Yılmaz'ın her paylaşımına binlerce yorum yapılıyor ve bu yorumlar arasında mutlaka Yılmaz'ı öfkelendiren, üzenler de oluyor. Yılmaz da bu gerçeği biliyor; herkesi memnun etmek mümkün değil.

KIRILMA NOKTASI NE?
Öte yandan Yılmaz daha önce de sosyal medyada çok eleştirildi, neden şimdi ayrılma kararı aldı? Bu belli bir birikimin sonucu olabilir. Belki de bardağı taşıran son damla 15 Temmuz'un birinci yıl dönümünde yaşandı.
Cem Yılmaz'ın kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde sosyal medyadan açıklama yapmaması, bazı takipçilerinin tepkisini çekti, internet medyasında da konuyla ilgili haberler çıktı. Yılmaz'ın kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün de büyük bir sessizlik içinde olduğu hatırlatıldı.
Yılmaz'ın takındığı tavır 'Ben bir komedyenim, politik tartışmalara girmek istemiyorum' olabilir. Politik polemiklere girmemek Yılmaz'ın en doğal hakkı. Lakin halkın da, en azından 15 Temmuz gibi yakın tarihimizin en önemli olayına karşı bir açıklama yapmasını, tavır almasını beklemesi de en doğal hakkı.
Sonuçta 249 insan tanklara, F- 16'lara meydan okurken hayatını kaybetti.
Türk halkı tarihinde ilk kez bir askeri darbeyi sokağa çıkarak püskürttü. 12 Eylül'den sonra yaşanmış bundan daha önemli bir olay var mı? Birçok toplumsal olay hakkında sosyal medyadan yorum ve eleştirilerde bulunan Cem Yılmaz'ın 15 Temmuz'un birinci yıl dönümünde bir tweet bile atmaması, elbette eleştiriyi hak ediyor. Tabii bu Yılmaz'a hakaretlerde bulunulmasını, küfürler edilmesini de haklı göstermez.
Özetle Yılmaz, kendisine yöneltilen eleştirilerden, sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmayacağını açıklayarak sıyrılmayı tercih etmiş olabilir.
Bu, Yılmaz adına akıllıca bir manevra ama er meydanından kaçtığı da bir gerçek.
Yılmaz gibi zeki bir sanatçı; siyasi düşüncelerini, 15 Temmuz'a dair görüşlerini birkaç cümlede bile özetleyebilirdi, elbette yine de herkesi memnun edemezdi! Yılmaz'ın asıl sorunu tavrını net ortaya koyamaması, kaçak dövüşmesi.
Elbette tavır koymanın da bir bedeli var! Türkiye'nin en çok kazanan sanatçısı olunca tavır almak da zor!
Ben Cem Yılmaz'ın müziği bırakıp geri dönen Teoman'dan daha hızlı bir dönüşe imza atacağına bahse girerim. Yeni filmi vizyona girmesine yakın sosyal medyaya döner!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA