Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Kurtlar Vadisi Darbe’den Vatan’a!

Pana Film, 15 Temmuz darbe girişiminden önce 24 Mayıs 2016 tarihinde Türk Patent Enstitüsü'ne 'Kurtlar Vadisi Darbe' ismiyle marka başvurusunda bulunmuştu. 15 Temmuz'dan sonra bu ortaya çıkınca, FETÖ yapılanmasını temsil eden 1 dolar hiyerarşisine benzer bir konunun da 'Kurtlar Vadisi:
Pusu' dizisinde yayınlandığı akıllara gelmişti. Dizinin müdavimleri 'Bu nasıl bir tesadüftür?' diye soruyorlardı.
Ben o dönem bu konuyla ilgili şöyle yazmıştım: 'Pana Film gibi büyük markalar için gelecekte hayata geçirecekleri dizi ve film projeleri için önceden isim hakkı almak, rutin bir iş stratejisidir. Çünkü bir film projesinin de, henüz ünlü olmamış şarkıcının da, bir markanın da isim hakkını ve marka tescilini alıp daha sonra yüksek fiyatlara satarak sırf bu işle uğraşan insanlar var. Pana Film de bu kişilere para kaptırmamak için önceden harekete geçmiş olabilir. Ayrıca Pana Film, 17-25 Aralık darbe girişimi için de bir proje geliştirmeyi düşünüp 'Kurtlar Vadisi: Darbe'nin marka tescilini almış olabilir.'
Daha sonra Pana Film ortakları Necati Şaşmaz ve Mehmet Canpolat haklarında FETÖ soruşturması başlatıldı. Şaşmaz da ifadesinde "Filmin ana fikri 7 Şubat krizi ve 17-25 Aralık'ı da kapsayacak şekilde Fetö terör örgütü tarafından yapılmaya çalışılan değişik darbe planlarını işlemekti" dedi ve soruşturmadan takipsizlik kararı çıktı.
15 Temmuz öncesi ve sonrasında o kadar çok şey yaşandı ki, insan her şeyden şüphe eder oldu çünkü FETÖ'nün her yere sızdığı ortaya çıktı, 'Yok canım, kesinlikle FETÖ'cü değildir' denilen insanlar FETÖ'cü çıktı vs. Ancak bu noktada soruşturmanın kararına saygı duymak gerekiyor.
Pana Film, FETÖ'cü çıksaydı gözlerinin yaşına bakmazlardı herhalde!
Geçtiğimiz yıl dizi yayınlanmadı, aradan bir yıl geçti ve şimdi Pana Film'in 'Kurtlar Vadisi Vatan' filminin teaser'ı dönmeye başladı. Film, 29 Eylül'de vizyona girecek.
Teaser; 'Rüyamda Peygamber Efendimiz'i gördüm. Yavuz'un (Yavuz Sultan Selim) hilafet kaftanınla karşılanacaksınız İstanbul'da' diye başlıyor. FETÖ'nün başı Fethullah Gülen de "Ne zaman?" diye soruyor. Karanlık güçler toplanmış, biri elindeki bıçağını haritaya saplayıp "Yaşasın kaos" diyor... 30 saniyelik çok kısa bir teaser, yorumda bulunmak için çok erken.
Bundan sekiz yıl önce Pana Film, 'Kurtlar Vadisi Gladio' filminde derin devlet içindeki Gladio oluşumunu da Ergenekon soruşturmasına bağlıyordu.
Ergenekon'un filmi çekilmişti adeta. Türkiye'deki birçok kirli işten Ergenekon sorumlu tutulmuştu. Ancak aradan yıllar geçti; Yargıtay, Ergenekon diye bir örgütün olmadığına karar verdi. Artık Ergenekon'un; FETÖ'nün, TSK'yı ele geçirmek için kurduğu bir kumpas olduğunu herkes biliyor. Pana Film, 'Gladio'da ortaya attığı siyasi tezlerde fena halde yanılmıştı.
Nereden nereye... 'Gladio'da Ergenekon'u anlat, 15 Temmuz darbe girişiminden önce 'Kurtlar Vadisi Darbe'nin isim haklarını al ama soruşturmadan takipsizlik kararı çıksın. Şimdi de 'Kurtlar Vadisi Vatan'da 15 Temmuz destanını anlat. Umarım iyi bir iş çıkar ortaya, umarım bu kez siyasi tezlerinde yanılmazlar! Peki, darbe girişimi başarılı olsaydı Pana Film, 15 Temmuz'u nasıl anlatırdı acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA