Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Apple’ın Türkiye’de yardım projesi var mı?

Dünyahalleri sitesinin CNBC'yi kaynak gösterdiği habere göre; Apple'ın, ABD hazinesindeki bonolarının toplam değeri 52.6 milyar dolara yükselmiş. Şirket eğer yabancı bir ülke olsaydı, ABD hazinesindeki en değerli 25 ülke arasına girebilirdi.
Geçtiğimiz hafta açıklanan rakamlara göre Apple'ın toplam hazine bonosu değeri geçtiğimiz yılın Eylül ayından bu yana yaklaşık 11 milyar dolar arttı. Böylece Apple, sıralamada Türkiye ve Hollanda'nın hemen üstünde 23'üncü sıraya yerleşmiş oldu. Rakamlar şaşırtıcı değil aslında; şirket son 10 yılda sadece 1.2 milyar iPhone satmış. Ülkelerin değil markaların söz sahibi olduğu bir dünya düzenine doğru hızla gidiyoruz. Benim asıl tartışmaya açmak istediğim konu ise farklı. Türkiye, Apple'ın en büyük müşterilerinden biri. Türkler başta Apple olmak üzere teknoloji ürünlerine çok para harcıyor. Peki, Apple'nın Türkiye'de bir yatırımı var mı? Apple, Türkiye'de kaç sosyal sorumluluk ya da yardım projesi başlattı? Apple, Avrupa ülkelerine büyük yatırımlar yapıyor, yardım projelerine destek oluyor ama Türkiye'yi umursamıyor. Bence tartışılması gereken bir konu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA