Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

3 yaşındaydı, çırpınarak öldü

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Sevgi Yumağı adlı kreşe giden üç yaşındaki Alperen Sakin, uyuduğu okul servisinde unutulunca havasızlıktan yaşamını yitirdi. İlk incelemeye göre zavallı Alperen, beyin kanaması, çırpınma ve ağlamaya bağlı olarak ölmüş. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın.
Haberlerde kreş sahibinin "Saat 12.30'da uyutuyoruz, saat 16.00-16.30 gibi uyandırıyoruz. Ama baktık ki uyanmadı; ondan sonra apar topar aldık, buraya (hastaneye) geldik" dediği belirtiliyor.
Çocuk, kreşin yakınındaki devlet hastanesi yerine özel bir hastaneye götürülmüş.
Baba Serkan Sakin, o gün kreşteki video kayıtlarının silindiğini iddia ediyor. Kreşte sabah yoklama yapılmamış, zavallı Alperen'in sınıfta olmadı öğlen vakti anlaşılmış.
Ve en önemlisi Baba Sakin, "Öğretmenlerden biri vicdanen rahat olmadığından dolayı ifadesini değiştiriyor, doğru olanı söylüyor ve bütün gerçek ortaya çıkıyor..." diyor.

ŞÜPHELİ ÖLÜM
Bu ayrıntılar, çocuğun ölüm nedeninin saklanmaya çalışıldığını, delillerin karartıldığını gösteriyor. Tabii her şey mahkemede belli olacak. Haberlerdeki bir diğer ayrıntı ise servis şoförünün aynı zamanda kreşin sahibinin eşi olması. Üç kuruş fazla kazanmak için mi bu ihmal gerçekleşti?
Çocuk bakmak ciddi sorumluluk gerektiren, zor bir iş. Bu işi iyi yapanlar var elbette ama Sevgi Yumağı örneğinde olduğu gibi 3 yaşındaki Alperen'in ölümüne neden olanlar da var.
Her önüne gelen kreş, anaokulu açmasın.
Apartmanların bahçe katlarında kreşler açılıyor, küçücük alanlara çocuklar dolduruluyor.
Sırf daha fazla kar için çocuk bakımında uzman olmayan kişiler sigortasız çalıştırılıyor vs. Türkiye'de servis işletmeciliğinde de büyük sorunlar var. Genelde emekli olmuş insanlara düşük maaşla servis şoförlüğü yaptırılıyor. Servis hostesleri de sigortasız çalıştırılabilecek deneyimsiz gençlerden seçiliyor. Devletin kreşleri, anaokullarını ve okul servislerini daha sık denetlemesi gerekiyor.
Bu arada, kreş çalışanları tarafından Alperen'in ölüm nedeninin gizlenmeye çalışılması da en ince ayrıntısına kadar araştırılmalı.
Bu işin içinden başka bir şey de çıkabilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA