Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Game Of Thrones’un sırrı

'Game of Thrones', TV tarihinde en sevilen dizilerinden biri. En çok bu dizi konuşuluyor, izleniyor. İnternetteki korsan siteler 'Game of Thrones' sayesinde 'tık' rekoru kırıyor.
Peki, 'Game of Thrones'u bu kadar popüler yapan ne? Birçok nedeni var: İzleyicisine bu hayatın derdini tasasını unutturan fantastik bir dünya sunuyor. Savaş sahneleri, görsel efektleri büyüleyici. Karakterler müthiş incelikli işleniyor, izleyicilerin özel ilgi gösterdikleri onlarca karakter var. Seks, şiddet yüksek dozda. Senaryo izleyiciyi sürekli ters köşeye yatırmak üzere kaleme alınıyor, en sevilen karakterler bile izleyici ne der diye bakılmaksınız pat diye öldürülüyor. Ejderhalar, Ak Gezenler, sadık şövalyeler vs; aksiyonun kralı da bu dizide. Ama 'Game of Thrones'u eşsiz yapan bir başka özellik var. Onu da bilim insanları bulmuş. Bilim dünyasından haberleriyle bilinen web sitesi Science Alert, 'Game of Thrones' dizisinin niçin bu kadar çok sevildiğini araştıran bir deneyin sonuçlarını açıkladı. Bilim insanları, diziyi seyreden hayranların kollarına, kalp ritmini kaydeden Apple Watch saatleri taktırmış ve böylelikle hangi sahnelerin izleyenleri daha çok heyecanlandırdığı ortaya çıkmış.
Deneyin sonucu, dizideki şiddet ve erotizm içerikli sahnelerin milyonları ekran başına çektiği algısını çürütüyor. 'Game of Thrones'un bu kadar popüler olmasının nedeni, kahramanların arasındaki diyaloglarmış.
Bence dizinin hayranları bu sonuca itiraz etmez. Dizinin her bölümünde 'Kaos bir çukur değildir. Kaos bir merdivendir', 'Ne kadar çok insanı seversen, o kadar güçsüzleşirsin. Sadece çocuklarını sev, hiç kimseyi değil' gibi muhteşem replikler geçiyor.
Özetle 'Game of Thrones'u eşsiz yapan, diziye esin kaynağı olan George R. R. Martin'in yazdığı 'A Song of Ice and Fire' (Buz ve Ateşin Şarkısı) adlı roman serisi. Bu seri 45'ten fazla dile çevrildi, dünya genelinde 60 milyondan fazla sattı, esin kaynağı olduğu dizi ise tüm zamanların en iyileri arasında gösteriliyor.
Martin 68 yaşında. Allah, Martin'e sağlıklı uzun ömürler versin. O yazsın ki, biz bu sıkıcı dünyanın derdi ve tasasından bir saatliğine de olsa uzaklaşalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA