Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Halktan biriymiş gibi çek panpa

Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'ne çıkmadan önce CHP'deki tablo neydi? CHP'liler yeni bir siyasi lider arıyordu. Muharrem İnce'nin, Metin Feyzioğlu'nun, Ümit Kocasakal'ın adları geçiyordu.
Kongrenin ne zaman yapılacağı konuşuluyordu.
Kılıçdaroğlu "Doğru bulmuyorum", "Olabilir mi böyle bir şey?" demekten öteye geçemeyen zayıf, silik bir lider olarak görülüyordu.
Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrası yaptığı açıklamalar sosyal medyada caps'lere bile konu olmuştu: 'Yunan işgalini doğru bulmuyoruz.-M. Kemal Atatürk', 'Almanlar II. Dünya Savaşı'nda Stalingard işgali başlattığında Sovyet ordusu komutanı Joseph Stalin şöyle söyledi: 'Böyle bir şey olabilir mi?' Sonra ne oldu? Enis Berberoğlu tutuklandı, Kemal Kılıçdaroğlu bir Adalet Yürüyüşü yaptı her şey unutuldu. 'İşte muhalefet böyle olur', 'Gandi gibi yürüdü' vs. haberleri, yazıları çıktı.
Kılıçdaroğlu tekrar 'Hayırcı' cephe için umut ışığı oldu. Kılıçdaroğlu'nun girdiği sekiz seçimi de kaybettiği bir anda unutuldu.
Şimdi de Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü sırasında karavanında atletle yemek yerken çekilen fotoğrafı gündemde.
'Vatandaş Kemal' başlıkları atılıyor, 'Halkçı Kemal' edebiyatı yapılıyor. Bu fotoğraf neden şimdi gündeme getirildi?
Kılıçdaroğlu'nun 2019 seçimlerinde 'Hayırcı' cephenin lideri olarak seçime girmesi isteniyor.
Peki, bu fotoğrafa baktığınızda ne hissediyorsunuz?
Evet, ilk bakışta samimi bir fotoğraf, sıradan bir vatandaşın ev hali gibi duruyor. İyice bakın!
İçiniz burkulmuyor mu? Bir garibanlık yok mu? 20-30 bin izleyicisi olan Zeki Demirkubuz filmlerinde bolca görebileceğimiz bir sahne değil mi bu? Bu fotoğrafta Türk halkının hakkını arayacak, dinamik, güçlü bir lider görüyor musunuz?

YAZLIKÇI EMEKLİ
Kılıçdaroğlu'na benzetilen rahmetli Bülent Ecevit bile en yüksek oyunu genç, dinamik, güçlü Karaoğlan imajıyla kazandı. Anadolu'da dağlara taşlara 'Karaoğlan geliyor' yazılmıştı.
O, dünyaya meydan okuyan bir Kıbrıs fatihiydi. Dünya liderlerine bakın;
Rusya Devlet Başkanı Putin kara kuşak sahibi, judoda yapıyor, her fırsatta ava çıkıyor, kaslı vücudunu sergilemek için çıplak ata biniyor. Kanada'nın Başkanı Justin Trudeau rock starı gibi.
Tarihi boyunca genelde müzelik liderleri seçen Fransızlar bile 39 yaşında Emmanuel Macron'u cumhurbaşkanı yaptı.
Bir Adalet Yürüyüşü; atletli yemek yerken çekilen bir fotoğraf sekiz seçim kaybeden Kılıçdaroğlu'nun CHP'liler için tekrar umut ışığı olmasına, 'Vatandaş Kemal' başlıklarının atılmasına yetti. Yahu siyasi liderlerin türbanlı eşlerini devlet resepsiyonlarına çağırmayan hangi zihniyetti? Sırf AK Parti'ye oy veriyor diye halkı 'Anadolu çomarı', 'Göbeğini kaşıyan adam', 'Bidon kafalı' diye aşağılayan kimdi? Yemek yerken atletli fotoğraf çektirmek CHP'lilerin 'elitist', 'monşer' imajını silmeye yetecek mi?
Bu fotoğrafı servis edenler Kılıçdaroğlu'nun bir halk çocuğu olduğu imajını vermeye çalışıyorlar ama halkın gerçekte ne istediğinden haberleri yok. Türk halkı kendisine önderlik edecek, güçlü, karizmatik, dünyaya kafa tutacak, teröristlerin başını ezecek, PKK ve FETÖ ile mücadeleye sonuna kadar devam edecek, ülkesini Avrupalılara şikayet etmeyecek bir lider istiyor.
Vallahi ben bu fotoğrafa bakınca girdiği dokuzuncu seçimi de kaybedecek, 'Olabilir mi böyle bir şey?' deyip siyaseti bırakacak yazlıkçı emekli Kemal Bey'i görüyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA