Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Vatan’ın yerine oğlumu oynatın’

Vatan Şaşmaz'ın hayatını kaybetmesi sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Cinayetin nedenlerini sorgulayanlar, üzüntülerini dile getirenlerin yanı sıra pervasızca yorumlar yapanlar, kelime oyunu yapıp RT peşinde koşanlar vardı.
Örneğin tiyatro oyuncusu Orhan Aydın, 'Vatan Şaştı' diye tweet attı. Manasız, gereksiz bir tweet. Kelime oyunuyla espri yapmaya çalışmış desek ölünün ardından mizah mı yapılır, bu neyin kafası? Bir eleştiri mi var, 'Vatan Şaşmaz hata yaptı' mı demeye getiriliyor o da belli değil. Ölen bir insanın ardından dalga geçip, gündeme gelmeye çalışmak tek kelimeyle mide bulandırıcı bir hareket.
Filiz Aker'in ağabeyinin Instagram hesabında yapılan pervasızca yorumlar ise kötülüğün dışavurumuydu adeta:
'Dayı senin kardeş niye böyle yaptı ya', 'Dayı senin kardeş tam bir psikopat çıktı (küfür)' Ölen kişi cinayetle suçlansa da sonuçta bir insan kardeşini kaybetmiş, acısı büyük. Daha olay yaşandıktan birkaç saat geçmesine rağmen abisine küfürlü mesajlar yapmak nasıl bir vicdansızlıktır?

NASIL BU HALE GELDİK?
Birol Güven, yapımcısı olduğu 'Çocuklar Duymasın'da oynayan Vatan Şaşmaz için 'Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun.
Allah rahmet eylesin' diye tweet attı. Güven'in bir takipçisi de şu yanıtı verdi: 'Birol Bey, Vatan Bey'in yerine kim oynayacak?
Oğlum oyuncu, düşünür müsünüz?' Yuh! Şaşmaz öldürüleli daha birkaç saat olmuş, hemen rolüne talip çıkıyor, adam utanmadan 'Oğlumu oynatın' diye yazıyor.
Bu nasıl bir vicdansızlıktır! Yahu oğlun Brad Pitt bile olsa bu tweet'ten sonra rolü kapamaz!
Biz hangi ara, nasıl bu hale geldik?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA