Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir lincin anatomisi

Ukrayna-Türkiye maçında Milli Takım'ın yedek kulübesi... Bir tarafta Emre Mor üzüntüden dokunsan ağlayacak gibi duruyor, heyecandan tırnaklarını yiyor.
Diğer tarafta Caner, Selçuk, Arda ve Burak şen şakrak muhabbet ediyor.
Caner ve Burak'ın elinde telefon var.
İşte Twitter'da, Instagram'da takipçi artırmak, RT almak için bulunmaz bir hikaye.
Birçok futbol sitesi, bu karşılaştırmalı fotoğrafları kullanarak sosyal medya reytinglerini yükseltti.

HAZIMSIZLIK KÜLTÜRÜ
Oysa gerçek farklıydı çünkü bu fotoğraf maç öncesi çekilmişti.
Yani Emre tırnaklarını yerken, diğerleri geyik çevirmiyordu.
Haklı olarak Arda Turan, "Şampiyonlar Ligi finali öncesinde de aynı şeyleri yapıyorum.
Bu fotoğrafı koyup konuşmak yanlış" diye açıklamada bulundu. Ama fotoğraf bir kere sosyal medyaya düşmüştü, linç başlamıştı. Birçok sporcu, haksız yere sosyal medyada böyle lince uğruyor.
Arda'yı bu köşede çok eleştirdim, övdüm de... Arda, Ukrayna maçında oyuna girince, takım pozisyon bulmaya başladı. Ben de birçoğunuz gibi, Arda'nın futbolumuz için ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu hatırladım. Arda oyuna girene kadar, sahada yüreğiyle oynayan sadece 37 yaşındaki Emre Belözoğlu vardı.
Şimdi herkes Emre'ye methiyeler düzüyor...
Ama aynı Emre, sahada öfkeli oynuyor diye, güya ırkçılık yaptı diye sosyal medyada defalarca linç edilmedi mi? Bu linç yüzünden Emre önce Fenerbahçe'den, sonra Milli Takım'dan uzaklaştırılmadı mı? Oysa Emre, yıllardır aynı üstün performansı sergiliyor.
Sosyal medyada takipçi sayısı artırmak için her türlü hileye başvuranlar da var, birilerinden emir alıp futbolcu ve teknik direktörlerin imajına zarar verenler de... Ne yazık ki, kötü sonuçlar alınınca bu tetikçilere bilinçsizce destek olanlar da var. Sosyal medya paylaşımları; maalesef futbol kamuoyunu, yöneticileri ve taraftarları yönlendiriyor.
Fatih Terim'in mekanını bastığı ve Milli Takım'dan kovulmasına vesile olan Adanalı Kepapçı'nın 'Türk futbolunun kurtarıcısı diye' heykelini dikenler, şimdi Lucescu'yu linç ediyor. Medyada da büyük bir linç ve hazımsızlık kültürü hakim. Bir-iki hataları yüzünden Arda'yı, Emre'yi, herkesi defterden siliyorlar. Sabretmek, her koşulda destek olmak, hoşgörülü olmak; bu duyguların kırıntısı bile yok artık.
Peki kendi futbolcusuna ve teknik ekibine bu kadar düşman olmuş bir futbol kamuoyu, Milli Takım'ın başarısıyla sevinmeyi hak ediyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA