Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yaşar Alptekin’in FETÖ itirafı

Posta'dan Oya Çınar'a konuşan eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, "Eskiden Fetö'cüydüm, artık Menzil Cemaati'ndeyim" dedi.
Alptekin, 80'ler ve 90'larda sinemada ve podyumlarda asi gençliğin sembolüydü, Lambada gençlik fırtınasının kahramanıydı.
Anneler çocuklarına ibret olsun diye Alptekin'in gösterip 'Bunun gibi olmayın, şuurunuzu kaybetmeyin' derdi. Zaman içerisinde büyük bir değişim yaşadı, dindar olması çok konuşuldu vs.
Alptekin'in kariyerine bakarsanız hep bir değişim içinde olduğunu görürsünüz. Alptekin bu iki fotoğrafı, yaşadığı hızlı değişimlerin en çarpıcı örnekleri belki de. Bu değişim dönüşüm maddi mi, yoksa manevi kaynaklı mı onu Allah bilir!

SAMİMİ Mİ?

Benim röportajda asıl ilgimi çeken ise Alptekin'in FETÖ ile ilgili yaptığı açıklamalar.
Alptekin: Ben de FETÖ'cüydüm.
2004-2008 arası onlarlaydım. Türkiye'nin yüzde 70'i kandırıldı.
Muhabir: Ne zaman uzaklaştınız?
Alptekin: 2008'de ihtiyacı olan iki çocuk için cemaatten zekat mahiyetinde burs rica ettim. "Para yoksa okutmayız" dediler.
"Böyle Müslümanlık olur mu?" dedim ve ayrıldım.
Aslında Alptekin, satır arasında 17-25 Aralık operasyonlarından önce FETÖ'den ayrıldığına dikkat çekiyor.
Alptekin'i bir din bezirganı, güç nerdeyse oraya yanaşan bir yancı ya da doğruyu arayan ve bu süreçte yanlışlar yapan bir Müslüman olarak da görebilirsiniz. Ama Alptekin'in "Eskiden Fetö'cüydüm, artık Menzil Cemaati'ndeyim" demesinin açılımı 'Eskiden Fetullahçı terör örgütündeydim'dir.
Bu aslında büyük bir itiraf. 15 Temmuz'da halkın üstüne bomba yağdıran darbeci pilotlardan, hükümete operasyon düzenleyen savcılardan, hükümete karşı algı operasyonları düzenleyen FETÖ medyasında çalışan gazetecilerden bugüne kadar 'Fetullahçı terör örgütündeydim' diyene rastlamadık. Meseleye sadece bu açıdan baktığınızda Alptekin bir samimiyet abidesi gibi duruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA