Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuklarımızı kime emanet ediyoruz?

Önceki gün İstanbul Ümraniye'de bir ilkokulun bahçesinde servis şoförleri arasında yaşanan silahlı çatışmadan bahsetmiştim. Skandal büyüdü; çatışmada ölen Cüneyt Elik'in, emniyette kasten adam yaralamadan üç kaydı olduğu ortaya çıktı.
Olayla ilgili aranan dört kişiden birinin 'Çocuğun cinsel istismarı'ndan, diğerinin ise uyuşturucudan poliste kaydı bulunduğu açıklandı.
Biri üç kez adam yaralamış, diğeri uyuşturucudan poliste kaydı var, bir diğeri ise çocuk istismarından sabıkalı.
Bu adamlar, nasıl küçücük çocukları taşıyan okul servislerinde şoför olabiliyorlar?
Okul servislerinde sabıkalı şoförlerin çalıştığı, daha da kötüsü çocuklara cinsel istismarda bulunmuş sapık şoförlerin olduğuna dair geçtiğimiz yıllarda da birçok haber çıktı.
Bir yere çaycı olmak için başvursanız bile sabıka kaydı isteniyor! Küçücük çocukların emanet edildiği servis şoförleri işe alınırken sabıka kaydı sorulmuyor mu? Servis işletmeleri, düşük ücretle adam çalıştıracağız diye neden sabıkalı insanları şoför yapıyorlar?
Neden bu sorun çözülemiyor?
Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okul servislerinde yaşanan rezaletler ne zaman bitecek? Sabıkası olan ya da çocuklara cinsel istismarda bulunan insanların, okul servislerinde çalışmasını engelleyecek bir yasa çıkarmak çok mu zor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA