Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kaza yapan otobüsler açıklanacak

Hıncal Abi (Uluç) otobüs kazaları sonrası kaza yapan otobüsün firmasını gösteren yazıların buzlanmasını eleştiren yazılar kaleme almıştı.
Verdiği örnek basit ve anlaşılırdı:
"Uçak kazalarında, düşen uçağın, hem şirketi, hem markası, hem modeli haberlerde onlarca kez tekrar edilir ve videoları bol bol yayınlanırken; otobüs kazalarında, şirket adı niye ısrarla ve inatla gizleniyor, kaza videolarında marka görüntüsü hep buzlanıyor?" Bu yazıdan sonra medyada 'Buzlanmalı mı, buzlanmamalı mı?' diye tartışma başlamıştı. Ben de buzlanmaması taraftarıyım.
Özellikle kazada direkt büyük kusurları olan firmaların adı haberlerde geçmeli. Artık medyanın tartışmasına da gerek kalmadı. Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarına ilişkin açıklamalarında yeni bir uygulama başlattı. Buna göre; ölümlü kazaya karışan firmanın ismine emniyet açıklamasında yer verilecek.
Çok doğru bir karar.
Bakalım bu karara rağmen haberlerde firma ismine yer vermeyen çıkacak mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA