Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Instagram’daki çalıntı fotoğraflar

Eda Taşpınar'ın Instagram'da 'Gece denize girmeden yaz bitmez' notuyla paylaştığı fotoğraf, başka bir kullanıcıya ait çıktı. Aynı fotoğrafı, Whattpad uygulamasında TheQueenOfColors isimli hesap bir hafta önce kullanmış! Taşpınar, bu paylaşımda siyah-beyaz filtre kullandı ve kendisiyle birlikte üç arkadaşını da fotoğrafa etiketledi... Birçok magazin sitesinde vardı bu haber.
Daha yeni Aleyna Tilki'nin Instagram hesabında paylaştığı bazı fotoğrafların başka yabancı hesaplardan çalıntı olduğu ortaya çıkmıştı ve genç şarkıcı sosyal medyada espri konusu olmuştu. Eda'nın, Aleyna'nın son vukuatından haberi yok muydu? Kendisinin de kolayca yakalanacağını hesaba katmadı mı? Eda'nın Instagram hesabına girdim. Evet, Eda aynı fotoğrafı kullanmış, ismini de etiketlemiş ama mesajının en sonuna (temsili) diye yazmış. Yani Eda'yı fotoğraf çalmakla suçlamak hata olur. Öte yandan temsili fotoğrafı siyah-beyaz filtre kullanıp kendisinin ve arkadaşlarının ismini etiketlemesi de enteresan! Beni böyle görsünler, fotoğraf başka hesaptan ortaya çıkarsa da alta zaten (temsili) yazdım diye mi düşündü acaba?
Her neyse. Çalıntı reklamlar, klipler, şarkılar, senaryolardan sonra şimdi de çalıntı Instagram fotoğraflarını haber yapacağız galiba. Sosyal medya iyi güzel ama yalanı, hilesi, hurdasız çok. Ünlüler bile sırf daha çok takipçi kazanmak, imajını taze tutmak ve haber olmak için başka insanların fotoğraflarını kendisiymiş gibi kullanıyor çünkü bu işte para var. Bir tweet'e bile 10-20 bin lira verenler var. Benim asıl merak ettiğim, sosyal medyaya reklam verenlerin ne dediği? İnsanları aldatan, sahte takipçilerle hesaplarını şişirenlere neden reklam veriyorlar? Kendi markalarının güvenirliliğine zarar verdiklerini düşünmüyorlar mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA