Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yaşıyorduk işte...

Sinemamuzik. com'un haberine göre Bulutsuzluk Özlemi grubu, ölümünün 28'inci yıl dönümünde Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Ertem Eğilmez'i, henüz yayınlanmamış yeni şarkısıyla andı.
Grubun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 'Bulutsuzluk Özlemi olarak, Ertem Eğilmez'in ölüm yıl dönümünde onu yeni şarkımızla anıyor ve selamlıyoruz' denildi. İşte o şarkıdan bir bölüm: 'Ah...
'Hababam Sınıfı', 'Süt Kardeşler'. Ve Zeki- Metin. Ah... Adile Naşit, Hulusi Kentmen.
Ertem Eğilmez filmleri seyretsem düzelir miyim? Ah... O Kalender vapuru, tahta iskele. Çınar altındaki çeşme. Ah... Bizim mahalle, sizin mahalle; yaşıyorduk işte...
Git işine be...' Bakalım şarkının bitmiş hali nasıl olacak. Daha şimdiden, Eğilmez'e yakışan bir şarkının yolda olduğunu söyleyebiliriz.
Ertem Eğilmez'e dair söylenecek o kadar çok güzel şey var ki... Yeşilçam'ı Yeşilçam yapan yönetmen desek yeterli olur mu acaba? Olmaz elbette.
Bugün bile büyük reytingler alan o muhteşem Eğilmez filmlerinin sosyolojik boyutunu da unutmamak lazım.
Adalet, dürüstlük, sevgi, aile olma, paylaşmanın erdemi, kardeşlik vs. Eğilmez, insana dair en önemli değerleri topluma çok iyi özümseten bir yönetmendi.
Bulutsuzluk Özlemi'nin şu kısacak şarkı sözleri bile bizi nasıl alıp götürüyor hayatın amatörce yaşandığı o güzel günlere...
Ertem Eğilmez bizlere güzel insan olmayı da öğretti. Güzel insanların arkasından şiirler, kitaplar yazılır, belgeseller, filmler çekilir ama bence en etkilisi o insanı şarkılarla anmaktır. Müzik diğer sanat dallarından daha çabuk insanın kalbine ulaşır.
Bu açıdan Bulutsuzluk Özlemi'nin Eğilmez için şarkı yapması ayrıca teşekkürü hak ediyor. İyi ki varsınız Bulutsuzluk Özlemi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA