Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Vedat Milor neden kovuldu?

Türkiye'de yemek eleştirmeni denince akla ilk Vedat Milor gelir. Milor'un NTV'de sunduğu 'Tadı Damağında' büyük ilgi görüyordu ama program geçtiğimiz yıl aninden yayından kaldırıldı. Milor, programın bitmesiyle ilgili net bir açıklamada da bulunmayınca kafalar karıştı.
Geçtiğimiz günlerde Milor, sosyal medya hesabından Fransa Nice'teki bir restoranda tatlı tanıtırken, bir takipçisi "Abi tekrardan program yapacak mısın" diye sormuş. Milor da "Teklif gelmez" diyerek yanıt vermiş. Takipçisi bu duruma üzüldüğünü belirtince de ünlü gurme, "Şarap içmeyi bırakır ve birilerinin lokantalarını översem teklif gelir ama haysiyet gider" diye yazmış.
Milor'un NTV'den ayrılışının şarap yüzünden olduğunu düşünmüyorum; alkollü içeceklerin ekranda görünmesi zaten yasak.
Geçtiğimiz yıl Milor'un programının yayından kaldırılmasıyla ilgili iki iddia ortaya atılmıştı.
Milor sosyal medyada 'İş harici İstanbul'da hiçbir lokantaya dana bifteği için gitmem' diye yazmış ve bu yorum Doğuş Grubu'na bağlı Nusret'e gönderme olarak yorumlanmıştı. Bir diğer iddia ise Milor'un Doğuş Grubu'na bağlı Zuma Restaurant'ı eleştiren bir yayın yapınca Ferit Şahenk'in buna kızıp programı yayından kaldırttığı yönündeydi.
Şimdi Milor'un "Birilerinin lokantalarını översem teklif gelir ama haysiyet gider" demesi, bu iddiaları doğruluyor galiba.
Zuma'nın, Nusret'in reklama mı ihtiyacı var. Milor'un Zuma'yı eleştirmesi müşteri kaybettirmez.
Kaldı ki, o programda ölçülü bir eleştiri vardı. Kendi mekanını ölçülü bir şekilde eleştirdi diye Türkiye'nin en popüler gurmesinin sunduğu en iyi yeme içme programını yayından kaldırmak; kötü marka yönetiminden başka bir şey değildir!
Eleştiriye açık olmak bir ticari grubu her zaman yüceltir, kendisini eleştirdi diye birini işten atmak ise küçültür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA