Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Trafiğe radikal çözümler lazım

Dünya çapında yapılan son araştırmaya göre; İstanbul, araç kullanımında en kötü 10 şehir arasında yer aldı. 'Yolda öfke' (trafik canavarı) listesine göre ise İstanbul, St. Petersburg ve Bogota'nın ardından en kötü üçüncü şehir. İstanbul'un trafik sorunu, yıllardır çözülemeyen bir memleket meselesi. Köprüler, tüp geçitler, tüneller, metro, tramvay ve metrobüs hatları... AK Parti, daha önce hiçbir hükümetin yapmadığı devasa yatırımlar yaptı ama trafik sorunu bir türlü çözülemedi.
Sorun, nüfus artışında... İstanbul tek başına Türkiye ekonomisini sırtladığı sürece nüfus artmaya devam edecek. Bu da, trafik sorununu üstesinden gelinemeyecek bir hale sokacak. İşin kötüsü İstanbullular trafikte vakit geçirmeye alıştı, 'Yeter ki arabamı süreyim' diyorlar. Yollar, içinde bir kişi bulunan arabalarla dolu.
Köprü, tüp geçit, metrobüs hatlarının ve tünellerin şehir dışından merkeze doğru trafiği artırması, trafik polislerinin iyi denetim yapmaması, trafikte kuralsızlığın kural olması... İstanbul'daki trafik sorununun nedenlerine dair onlarca madde sıralayabiliriz. Daha önce defalarca teklif edildi; tek ve çift plaka uygulaması, özel araçlar için trafiğin yoğun olduğu belli saatlerde denenmeli. İstanbul'da trafiği rahatlatmak için bunun gibi daha radikal çözümlere ihtiyaç var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA