Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Meltem Cumbul’un ucuz şovu

Uluslararası Adana Film Festivali'nin ödül gecesinde sunuculuk yapan Meltem Cumbul'un Film- Yön En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu'nun elini sıkmaması öncelikle asgari nezaket kurallarına bile uymayacak bir tavır. Hadi böyle küstahça bir tavırda bulunuyorsun, ödül alan yönetmenin elini sıkmayacaksan neden sunuculuk yapıyorsun?
Uluslararası bir festival kimsenin babasının çiftliği değildir. Böyle saygın bir festivalde, Cumbul gibi ucuz şov peşinde koşanlara niye görev verilir ki?
Böyle profesyonellik mi olur? Bir sunucu, fikirleri hoşuna gitmiyor diye kimseye sahnede hakaret edemez.
Cumbul'dan özür dileyen bir açıklama bekleniyordu ama o yaptığı saygısızlığı savunarak daha da dibe çöktü.
Ünlü oyuncu attığı tweet'te şöyle diyor: 'Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz.' Ötekileştirmeden bahsediyorsun; senden farklı düşünenin elini sıkmayarak, elini havada bırakarak ötekileştirmenin kralını yapıyorsun.
Bu arada Cumbul'un bu sert protestosuna bakınca Kaplanoğlu, sanki insan sevgisi olmayan, zenginlerin yalakası, nefret söylemlerinde bulunan biri sanılır. Yahu Semih Kaplanoğlu bu; 'Yumurta', 'Bal', 'Süt' gibi başyapıtlarıyla Berlin'den Asia Pacific'e uluslararası festivallerde ödüller kazanmış, insanlıktan, dürüstlükten, kardeşlikten, sevgiden vs. bahseden, UNESCO Sinema Ödülü bile bulunan büyük bir sinema adamı. Ayrıca sinema sektöründen olanlar bilir; Kaplanoğlu, farklı siyasi fikirlere sahip genç sinemacılara destek olur.
Cumbul, Kaplanoğlu'nu neden protesto ettiğini net bir şekilde açıklama zahmetinde bile bulunmadı ama sinema sektöründe konuşulanlardan bahsetmekte fayda var.

İKİ İDDİA
Cumbul'un, Emir Kusturica'nın Antalya Film Festivali'ne katılmasından dolayı festivali protesto ettiği için Kaplanoğlu'nun elini sıkmadığı iddia ediliyor. Kaplanoğlu'nun, Kusturica'yu protestosunda haklı ve haksız olduğu yönler var ama gerçek Kusturica'nın kim olduğunu Boşnaklar'a sorun derim! Eğer neden bu ise, o olay 2010'da gerçekleşti. Bunu protesto etmek için epeyce geç kalmadınız mı Meltem Hanım?
Cumbul'un, Kaplanoğlu'nu, AK Partili olduğu için protesto ettiğini iddia edenler de var. Öncelikle bir sanatçının her insan gibi bir siyasi görüşü olabilir ve bu da protesto nedeni olamaz. Bu mantıkla hareket edersek o zaman Cumbul'u ya da başka bir sanatçıyı da protesto etmek gerekir. Kaplanoğlu vakti zamanında yaptığı şu açıklamada da tavrını net olarak ortaya koyuyor zaten:
"Beni AK Partili olmakla falan sıkıştırmaya çalışıyorlar.
Mesela şunu unutmuşlar: Altın Ayı alırken orada bir AK Parti projesi olan HES'lere karşı bir şey söyledim bütün dünyaya.
Kültür Bakanı'na sahneden Emek'in koltuklarının kirli olmadığını hatırlattım. Bütün bunlar ortada. Benim hiçbir parti ile, hiçbir siyasi görüşle, hiçbir organizasyonla alakam yok." Öyleyse geriye söylenecek tek bir şey kalıyor: Meltem Cumbul madem gündeme gelmeye ihtiyacın vardı; protesto edecek başka birini bulamadın mı? Böyle ucuz bir şova Kaplanoğlu ve köklü bir festivali nasıl alet edersin? Evet, konuşulmayı başardın ama bu yaptığın nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA