Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

HES’e diren, yaylaya gecekondu yap

Bu fotoğraf, Trabzon ve Giresun'un ortak kullandığı Şalpazarı ilçesine bağlı Sisdağı Yaylası'nda çekildi. Yayla demeye bin şahit ister! Dağ başında resmen gecekondu semti kurmuşlar. Bu yaylada, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren bin 750'nin üzerinde kaçak yapı yapıldığı tespit edilmiş. Ve şu ana kadar sadece 11'i yıkılmış.
Yıkımların hızlanması bekleniyor ama yayla sakinleri evlerin yıkılmasını istemiyormuş. Tabii istemezler; yaylanın ortasında bedava arsaya evi kondurmuşlar. Sadece Sisdağı Yaylası değil, birçok yaylada benzer çarpık yapılaşma var.
Avrupa'daki vadilere, dağ köylerine bakıyorsun; hepsi kartpostal gibi müthiş manzaralara sahip, her yer yemyeşil, doğa hiç bozulmamış.
Karadenizli kardeşlerimiz kusura bakmasınlar ama yaylaların gecekondu mezarlığına dönüşmesinin en büyük sorumlusu kendileri. Tabii bu çarpık yapılaşmaya göz yuman, yaylalara elektrik çeken belediyeler de bu işten sorumlu.
Karadenizliler, 'Doğa katlediliyor, dereler kuruyor' diye HES'lere direndikleri gibi yaylalardaki çarpık yapılaşmaya karşı niye mücadele etmiyorlar? Çünkü kendi yaptıkları kaçak evler, gecekondular yıkılacak!
HES belgeselleri çekenler, protestoları organize edenler neden yaylalardaki çarpık yapılaşmaya dikkat çekmiyorlar? Çünkü yayla mücadelesinden muhalefet çıkmaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA