Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şimdi sıra sende Naim!

Naim Süleymanoğlu, Time dergisine kapak olan tek Türk sporcuydu. Üç olimpiyat altın madalyası, yedi dünya şampiyonluğu ve altı Avrupa şampiyonluğu vardı. Tam 46 kez dünya rekoru kırmış bir efsaneydi.
Naim'in halteri bıraktıktan sonraki hayatı ise tam bir kaybedenler öyküsü. Siyasete girdi olmadı, iş hayatı kötü gitti, servetinin büyük bir bölümünü kaybetti ve en kötüsü alkol bağımlısı oldu. Ve bu bağımlılık neredeyse onun hayatına mal olacaktı.
Neyse ki basında çıkan haberler, Naim'in hayatta kalmasını sağlayacak karaciğer nakli için yapılan çağrılar, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kadar ulaştı. Erdoğan, Naim'e karaciğer bulunması için bizzat devreye girdi, kendi doktoru Prof. Dr. Serkan Topaloğlu'nu tüm süreci takip etmesi için görevlendirdi. Ve mutlu son; 'cep herkülü' hayata döndü.
Erdoğan köprüde intihara kalkışan bir genci de ikna eden, kendini bitirmeye çalışan Naim gibi bir efsanenin hayata dönmesi için de çabalayan vefalı bir lider. Bu fotoğrafki cumhurbaşkanımızın samimiyeti, onu gören Naim'in mutluluğu; Erdoğan'ın neden bu kadar çok sevildiğinin özeti aslında.
Bu fotoğraf sembol olmalı, organ bağışını teşvik eden kampanyalarda kullanılmalı. Asgari ücretle çalışan bir garibanın, Naim gibi bir efsanenin vs. herkesin bir gün organ nakline ihtiyacı olabilir. Organ bağışlamak hayat kurtarmak demek.
Bundan sonrası Naim'e kalmış artık. Umarım eski hatalarını tekrarlamaz, gençlere örnek olacak yeni bir kariyer çizer kendine.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA