Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Rejisörün yatak odası!

Amerikalı ünlü modacı Donna Karan, son 30 yıl içinde çok sayıda kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Oscar ödüllü yapımcı Harvey Weinstein hakkında şöyle dedi:
"Önce kendimize bakmalıyız. Dünyada kadınlara yönelik muameleye dikkatli bakmalıyız. Haiti, Afrika ya da gelişmekte olan ülkelerde kadınların durumu çok zor. Ülkemizde durum farklı. Bence durum kendimizi nasıl sunduğumuzla da alakalı. Biz ne istiyoruz?
Tüm bu cazibe ve cinselliği öne çıkararak biz aranıyor olabilir miyiz?" Ve bu açıklama büyük tepki çekti.
Karan sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek özür diledi. Evet, yanlış anlaşılmaya müsait bir açıklama ama bu sözlerde gerçeklik payı da var.
Mevkisini kadınları taciz etmek için kullanan Weinstein gibi rezil bir adamı elbette kimse savunamaz.
Lakin aradan uzun yıllar geçtikten sonra Angelina Jolie'nin, Gwyneth Paltrow'un uğradıkları tacizi itiraf etmeleri ne kadar samimi sizce? Weinstein'ın tacizine uğra, ses çıkarma, rolü kap, adamın başka filmlerinde de oyna, dünyaca ünlü ol sonra pislikler ortaya çıkınca "Beni de taciz etmişti" de.
Örneğin Paltrow daha 22 yaşındayken tacize uğradığını söylüyor. Oscar'lı oyuncu yıllar önce Weinstein'dan şikayetçi olsaydı kendisinden sonra birçok kadın oyuncuyu tacize uğramaktan kurtarmış olmayacak mıydı?
Bu iğrenç adam, Hollywood'un en güçlü yapımcısıydı, taciz ve tecavüzlerine 30 yıl devam etmiş. Kim bilir kaç kişinin çanını yaktı... Öte yandan adamı suçlayan kadınların sayısı beklenenden az, bazıları para alıp susmayı tercih etti. Ama adamla bilerek isteyerek yatıp ünlü olan oyuncular da var!
Ne yazık ki, şöhrete ulaşmak için cinselliğini kullanan, taciz edilmeye bile ses çıkarmayan birçok ünlü oyuncu var. Yeşilçam'da bir söz vardır, 'Şöhret olmanın yolu rejisörün yatak odasından geçer' diye. Ne yazık ki, bu sözün geçerli olmasında kadınların da payı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA