Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Adana ile Gaziantep'ten Günay'a turlar düzenleniyor

Eski Günay Restaurant'ı dört ayda eski haline getiren işletmeci Vahit Yıldız, değişen eğlence sektörünü anlattı: Hafta sonları şehir dışından çok kişi geliyor bize. Özellikle Adana ve Gaziantep'ten ayda bir kez gelen müşterilerimiz var

Açılışını dört ay önce dünyaca ünlü Demis Roussos'la yapan 'Günay Restaurant', 'Gazino Geceleri'ne tam gaz devam ediyor. Üstelik kriz döneminde masaları doldurarak... Kişi başı 150 ile 600 TL arasında değişen fiyatlarla konuklarını ağırlayan mekanı 'Paysage', 'Nanna' ve 'Balık Noktası'nın işletmecilerinden Vahit Yıldız anlattı. Yıldız "Mekanı hafta sonları 450 kişiye kadar dolduruyoruz. Burayı açtığımız zaman hedefimiz A kalite olmasıydı. Şimdi onu sağlamaya çalışıyoruz" diyor. İşte Vahit Yıldız'ın anlattıkları:

* Gece hayatının kriz öncesi ve sonrası profilini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Krizden önce mekanlar iyi işler yaparlardı. İnsanlar çok seçici olmadan yalnızca eğlenmeye gidebiliyorlardı. Ancak şimdi insanlar daha seçici oldu. Eğlenecekleri mekanı ve sanatçıyı iyi seçiyorlar. Tüketici bilinciyle hizmet ediyorlar.

TEMKİNLİ OLMALI!
* Peki krizden kendinize ne gibi dersler çıkardınız?
Bir kere ekonomik kriz bana daha temkinli yaşamayı ve dünyada tüketici bilincinin ne kadar önemli olduğunu öğretti. Aynı zamanda eğlencenin de kaliteli olması gerektiğini... Mesela, çalışan kişi eğlenmek için izin gününü bekliyor. Bir de artık daha kaliteli mekanlar var ve müşteri ödediği paranın hakkını kesinlikle istiyor.

2010'A YAKIŞIRIZ!
* Kriz döneminde eğlence hayatına bu kadar büyük yatırım yapmak riskli değil miydi?
Biz grup olarak canlı müziği biraz daha geliştirmek ve iyileştirmek istedik. Dolayısıyla 'Günay Restaurant'ın da bize faydalı olacağını düşünerek bu işe girdik. Biz Günay'ı alırken en önemli düşüncemiz 2010 yılı İstanbul dünya şehri olacaktı ve ne yazık ki, eğlencesiyle de ünlü olan bir şehrin gazinosu olmaması tabii ki bu şehre yakışmazdı. Buna göre de harcama yaptık.

* Peki nasıl yenilikler yaptınız?
Günay'ı sıfırdan inşa ettik. Şu an belki de Avrupa'nın en iyileri arasında diyebileceğimiz muhteşem bir mekan yarattık. Canlı müziğe ilgi hiç bitmeyecek, biz de buna önem verdik. Sanatçı demek, sadece canlı müzik yapanlar demek değil! Türkiye'ye mal olmuş, önemli sanatçılar var. Özellikle Günay'ı onlar için hazırladık. Kulislerine kadar her şeyi özenerek yaptık. Avrupa'da canlı müzik yapan böyle bir mekan yoktur.

* Sizce bu krizde kişi başı 250 ile 600 TL arasında para ödeyip, insanlar nasıl dolduruyor mekanı?
Garip bir zihniyet oluşmuş; 'Günay pahalıdır ve herkes gidemez!' Hayır! Günay pahalı bir yer değil! Bu mekan herkesin gelip, eğlenebileceği bir yer. Günay tabii ki, İstanbul'un en lüks mekanlarından birisi. Gelen insan buradan rahat ayrılıyor. Ve bu mekan her program da doluyor.

* Gece hayatında son dönemde neler değişti?
Eskiden hep çiftler ya da erkek erkeğe eğlenenler olurdu, ama şimdi kadın kadına eğleniyorlar. Bir de İstanbul dışından çok müşteri geliyor. Hafta sonu için geliyor, burada otelde kalıyorlar. Hem alışveriş yapıyorlar, hem de akşam sevdikleri sanatçıyı izleyip, memleketlerine dönüyorlar. Özellikle Adana ve Gaziantep'ten bu şekilde gelen çok kişi var. Ayda bir kez geliyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA